Peste 160 de ghiozdane cu rechizite împărţite de UDMR Bistriţa-Năsăud

Parti János

Programul denumit „Un ghiozdan pentru fiecare” a fost organizat și în acest an de organizația județeană UDMR Bistriţa-Năsăud, cu ajutorul financiar al Fundaţiei Communitas din Cluj-Napoca înfiinţată de UDMR şi al liderilor partidului din judeţul nostru.

Programul care în acest an înplinește 7 ani este menit să ofere  elevilor din clasa pregătitoare și elevilor de clasa întâi, înscrişi la învățământul de stat la secţia maghiară, ghiozdanul și rechizitele principale de care au nevoie. Fiecare elev din judeţul Bistriţa-Năsăud, care a păşit prima dată într-o sală de clasă școlară şi-a primit ghiozdanul echipat chiar în prima zi de şcoala.

Programul a pornit în anul 2010, se bucură de un real succes atât în rândul elevilor cât și în rândul părinților în fiecare an. În municipul Bistrița ghiozdanele au fost înmânate tinerilor elevi de către președintele organizației județene al UDMR,  Décsei Atilla-Lehel. Președintele UDMR Bistrița-Năsăud a mulțumit părinților că și-au înscris copiii la secția maghiară, deoarece prin învățământul în limba maternă poate supraviețui limba și cultura maghiară. S-au mai împărțit ghiozdane în cadrul programului în localitățile Beclean, Braniştea, Cireşoaia, Sărata, Nimigea de Jos, Matei, Fântânele, Bozieș, Rodna, Vița, Nușeni, Uriu, Reteag și Coldău.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5