Şi a fost Cupa Lions Bistriţa la şah - prima ediţie

Sorin Herciu, manager proiect

Da, miercuri 12 iunie a.c. au venit din toate colţurile judeţului la Bistriţa...copiii au venit fiindcă le place şahul iar profesorii lor de sport fiindcă sunt inimoşi, pregătindu-i pe elevi să se confrunte cu alţi ambiţioşi şi mintoşi copii! La zonalele de la Şieuţ zicea un copilaş cu mare încredere: “suntem buni pe Valea Şieului!” şi iată că s-a adeverit, fiindcă Patricia Barteş din Mărişelu a luat Cupa, adică locul I la fete I-IV (profesor Lia Mureşan), iar Diana Creţa din Şieuţ a luat locul II la fete (profesor Doru Mătieş). Nici copiii de pe Valea Someşului nu se lasă mai prejos: Ancuţa Coruţiu din Anieş (profesor Vasile Mureşan) a luat locul II la fete I-IV, Ionuţ Lica din Sîngeorz-Băi (profesor Claudiu Runcan) a luat locul III la băieţi I-IV, iar Ionela Man din Ilva Mică (profesor Leon Gaftone) a luat de asemenea locul III la fete V-VIII. Dar şi din Telciu am avut un premiant: Ionuţ Homei-locul II la băieţi V-VIII (profesor Cristian Hortopan), precum şi din Viile Tecii: Sergiu Hârleţ (profesor Dorel Bugnar)-locul III la aceeaşi categorie.

Desigur că bistriţenii, fiind poate mai antrenaţi, au luat Cupa, deci locul I la celelate trei categorii: Teodora Reu de la “Lucian Blaga“ (profesor Dezideriu Nagy) la fete V-VIII, Caleb Sigartău de la C.N.L.R. (profesor Rodica Someşan) la băieţi I-IV (7 puncte din 7 runde!), Cristian Menihard de la C.N.L.R. (profesor Grigore Grapini) la băieţi V-VIII. Tot din Bistriţa sunt şi ceilalţi campioni: Sara Bodea de la “Avram Iancu“ (profesor Ioan Hosu) locul III la fete I-IV şi cel mai tânăr concurent (din clasa pregătitoare!) – Paul-Andrei Rusan (profesor Rodica Someşan), locul II la băieţi I-IV( 6 puncte din 7 runde!).

Toţi participanţii (adică 60 de copii, dintr-un total de circa 250 de elevi care au fost la zonalele din primăvara aceasta) au primit diplome şi câte o carte-ghid despre şah, iar medaliaţii au primit şi premii în bani, în valoare totală (pentru copii şi profesori) de 1.360 lei. La final Briana Bălan, campioana noastră pe ţară la şah rapid, dar şi Szobolcs Csillag, tânăra speranţă din Nimigea de jos, au susţinut, până la premiere, câte un simultan.

Sala luminoasă de la etajul clădirii Liceului de Artă de pe strada Dornei a fost o ambianţă plăcută, la care au contribuit tablourile absolvenţilor, aranjate cu migală de directorii Macedon Retegan şi Vasile Duda. Nu ne-am fi descurcat cu siguranţă fără ajutorul maestrului FIDE Paul Rusan, liderul Asociaţiei de Şah Bistriţa şi a doamnei profesoare Paraschiva Borş, de la Liceul de Artă, cei mai buni organizatori. Şi fiindcă în zilele noastre puţine lucruri se fac fără bani, trebuie să menţionăm cu respect şi pe sponsorii noştri: Finas Invest s.r.l. Cluj-Napoca şi Wintercom s.r.l. Bistriţa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5