Simulare clasa a VIII-A: 43,5% dintre elevii bistriţeni prezenţi au obţinut medii peste 5

Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat rezultatele examenelor din cadrul simulării naţionale la clasa a VIII-a.

La nivel naţional, din totalul celor 187.886 de elevi înscrişi, 177.946 (94,7%) au participat la toate probele. Dintre aceştia, 86.893 (48,8%) au obţinut medii peste 5. Scopul simulării a fost aducerea în atenţia elevilor şi a profesorilor lor a situaţiei reale privind pregătirea înainte de evaluarea naţională din vară.

 

În Bistriţa-Năsăud, mediile peste 5 reprezintă 43,5% (locul 33 la nivel naţional).

la Limba română, 64,1% din elevii prezenţi au obţinut note peste 5 (locul 28 la nivel naţional). La Matematică, rezultatele sunt îngrijorătoare, în sensul în care doar 24,7% din elevi au reuşit o notă mai mare de 5. La Matematică, rezultatele ne trimit spre coada clasamentului. Ministerul Educaţiei atrage atenţia că „subiectele au fost concepute pentru un nivel mediu, tipic oricărei evaluări de masă”.

         Cele mai bune rezultate de la simulare au fost obţinute la Limba maternă, unde ponderea notelor peste 5 este de 84,1%, care ne clasează pe primul loc la nivel naţional.

Ca urmare a situaţiei înregistrate, conducerea MEN a decis adoptarea mai multor măsuri de remediere a situaţiei, care urmează să fie aplicate, pe verticală, la nivelul fiecărui judeţ. În acest fel, de la inspectorat, până la şcoală şi elev, se vor întreprinde următoarele:

§  Inspectoratele şcolare vor prezenta situaţia reală tuturor directorilor de şcoli şi vor aduce la cunoştinţa acestora măsurile dispuse de MEN şi, după caz, a celor adoptate la nivel local. De asemenea, inspectoratele vor monitoriza implementarea acestora.

§  La nivelul şcolii, va fi analizată situaţia şi se vor lua măsurile impuse de MEN, dar şi alte măsuri suplimentare pentru pregătirea elevilor, acolo unde şcoala consideră necesar.

§  Părinţii vor fi informaţi asupra situaţiei elevilor, în cadrul şedinţelor cu părinţii. Tot atunci, li se vor prezenta soluţiile pe care şcoala le are în vedere pentru fiecare elev în parte.

§  Lucrările fiecărui elev vor fi analizate la nivelul clasei, pentru a se identifica punctele slabe şi, în consecinţă, pentru a putea corecta neajunsurile înregistrate.

§  Se vor efectua ore de pregătire pentru examinarea naţională din vară.

.............................

Citiţi ediţia print

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5