Sindicaliştii „Cartel Alfa” nu vor tichete de sănătate

Sindicaliştii din cadrul Confederaţiei Naţionale Sindicale ,,Cartel Alfa" nu sunt de acord cu introducerea tichetelor de sănătate şi cer anularea, de urgenţă, a iniţiativei legislative vizând co-plata serviciilor medicale. În opinia lor, aceste tichete nu reprezintă altceva decât suprafiscalizarea serviciilor medicale cu cel puţin 42 la sută.

„Respingem categoric ideea introducerii sistemului de co-plată a serviciilor medicale, în forma prezentată, prin aşa-numitele tichete de sănătate deoarece considerăm că acesta este de fapt un nou mod de a creşte fiscalitatea pentru serviciile medicale pe care cetăţeanul le plăteşte deja, prin contribuţia lunară la Fondul de sănătate. Suma de până la 600 de lei pe an cu care cetăţeanul trebuie să-şi achite, începând din toamnă, serviciile medicale la care apelează, reprezintă practic suprafiscalizarea cu cel puţin 42 la sută a acestor servicii de interes general. În plus, un serviciu gratuit se transformă automat într-un serviciu privat, mărind nivelul cheltuielilor individuale, într-un an în care puterea de cumpărare scade alarmant. Având în vedere că proiectul privind sistemul de coplată a serviciilor medicale nu s-a realizat în urma dialogului social şi că sistemul propus pune sub semnul întrebării garantarea unui serviciu de strictă necesitate pentru fiecare cetăţean, Confederaţia Naţională Sindicală nu este de acord cu măsura propusă de Ministerul Sănătăţii şi cere anularea de urgenţă a iniţiativei. Suntem conştienţi de carenţele cu care se confruntă sistemul de sănătate, carenţe care, în interesul cetăţeanului, trebuie remediate, dar considerăm că acest lucru trebuie să se facă fără a se creşte fiscalitatea asupra contribuabilului”, se arată în comunicatul de presă emis de Confederaţia Naţională „Cartel Alfa”.

De aceea, sindicaliştii propun o gestionare corectă şi transparentă a Fondului de sănătate, fără transferuri către alte activităţi care sunt, de facto, responsabilitatea bugetului de stat şi stabilirea unui pachet corect de servicii complementare pentru asistenţă plătită.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5