Sistemul de iluminat public din Bistriţa, extins şi modernizat prin fonduri europene. Cristian Niculae: Peste 600 de stâlpi vor fi montaţi! Facem studiul pentru alte 80 de străzi

 Administraţia municipală are în derulare un proiect makor de extindere şi modernizare a sistemului de iluminat public din Bistriţa, finanţat prin fonduri europene.

„Prin acest proiect foarte necesar bistrițenilor, finanțat pe fonduri europene se vor extinde și moderniza 21 de km de rețea de iluminat public stradal, prin instalarea a peste 600 de stâlpi de iluminat pe 36 de străzi din oraș. Până în prezent s-a lucrat pe B-dul Republicii, pe str. Barbu Stefănescu Delavrancea, str. Valea Budacului, în Viișoara pe DN 17, str. Valea Jelnei, str. Ghinzii, Str. Valea Slătiniței.
Pe toate aceste străzi s-au realizat lucrările de îngropare a rețelei de iluminat, urmând să fie instalați stâlpii cu lămpi LED.  Acum se lucrează pe Valea Căstăilor, o stradă de 1,8 km, pe care se vor amplasa 53 de stâlpi de iluminat”, menţionează viceprimarul Cristian Niculae.

Potrivit acestuia, în paralel cu acest proiect, prin Direcția de Servicii Publice a Primăriei Bistrița, realizăm studiul de fezabilitate pentru extinderea iluminatului public stradal pe alte 80 de străzi din oraș și localitățile componente.

Iluminatul stradal este un serviciu public esențial care oferă în primul rând siguranță și confort pe timpul nopții, tuturor bistrițenilor.  Implementarea și extinderea proiectului modern de iluminare stradală oferă câteva beneficii importante, precum creșterea gradului de siguranță publică pe străzile Bistriței; reducerea accidentelor rutiere în timpul nopții şi ajutor pentru protecția oferită de organele de poliție și simțul sporit al securității personale şi facilitarea fluxului de trafic.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5