Şoferii “afumaţi” şi vitezomani, căutaţi în raziile de weekend ale poliţiştilor

În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii rutieri bistriţeni vor desfăşura ample acţiuni de control în trafic, anunţă purtătorul de cuvânt al IPJ Bistriţa-Năsăud, subinspectorul Antonela Gorgan. Vizaţi sunt şoferii care urcă la volan sub influenţa băuturilor alcoolice, dar şi a substanţelor stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora, dar şi cei vitezomani.

“Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliție Bistriţa-Năsăud vor desfăşura, în intervalul 28-30 octombrie a.c., pe drumurile naţionale de pe raza judeţului, o acţiune având ca scop reducerea numărului de accidente rutiere şi a consecinţelor acestora, precum şi conştientizarea opiniei publice privind riscurile la care se expun participanţii la trafic prin nerespectarea normelor rutiere”, menţionează subinspectorul Antonela Gorgan.

Demersul IPJ Bistriţa-Năsăud vine ca reacţie a analizelor făcute la nivel naţional cu privire la dinamica accidentelor rutiere, care a demonstrat că alcoolul şi viteza sunt “principalele situaţii asociate cauzelor generatoare de accidente rutiere soldate cu persoane rănite grav sau decedate”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5