SPC, ziua a II-a: Tema prevenirii victimizării minorilor, prezentată în şcoli din Bistriţa şi Sângeorz Băi

Siguranţa copiilor, precum și cunoașterea de către aceștia a unor informații  importante pentru a evita postura de victimă a unor infracțiuni constituie o prioritate pentru Poliţia Română şi implicit pentru poliţia bistriţeană. În cazul minorilor, familia, școala și nu în ultimul rând poliția - prin prezența activă în unitățile școlare, sunt factori esențiali în canalizarea interesului acestora către un mod de viață noninfracțional.

De aceea, în Săptămâna Prevenirii Criminalității, polițiștii din structurile de prevenire,  ordine publică, Agentia Naţională împotriva Traficului de Persoane și Agenția Naționala Antidrog au dedicat cea de a doua zi prevenirii victimizării minorilor, activități de informare pe teme mai sensibile, din sfera crimei organizate-traficul de persoane și traficul și consumul de droguri. Beneficiarii activităților din această zi au fost elevii Liceului de Arte "Corneliu Baba" Bistrița. Contextul derulării activităților a fost unul propice, deoarece în aceeași perioadă se desfășoară în acest liceu "Săptămâna Școala Altfel".

Astfel, demersurile preventive sunt facilitate în mare măsură de posibilitatea adresării informaţiei către grupuri - ţintă de elevi  numeroase şi de concursul cadrelor didactice pentru eficientizarea activităților. Totodată, se are în vedere faptul că minorii îşi petrec o mare parte din timpul zilnic în şcoală, iar acesta, după familie, este mediul principal de formare a atitudinilor şi comportamentelor adolescenţilor.

Tot în această zi au fost derulate activități de informare pe aceleași teme la Școala Gimnazială "Lucian Blaga" Bistrița și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Bistrița. În județ, polițiștii au fost prezenți la clase și cu alte teme care vizeză prevenirea vicitimizării minorilor, cum ar fi: siguranța pe internet, infracțiuni comise cu violență, infracțiuni la viața sexuală.

Activități similare au fost desfășurate de către polițiștii din Sângeorz-Băi cu elevii Liceului ”Solomon Halița” unde au fost aduse în discuție teme precum: bullying și violența, siguranță rutieră, prevenirea victimizării minorilor.

Săptămâna Prevenirii Criminalității continuă și astăzi, miercuri, 23 mai a.c., cu activități dedicate prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului (furturi) comise cu precădere asupra persoanelor vârstnice.

Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]