Specimenul de buletin de vot din secţii, subiect de plângeri din partea PNL şi PSD! BEJ a decis!

Ambii competitori electorali din turul al doilea al alegerilor prezidenţiale au depus întâmpinări şi plângeri la Biroul Electoral Judeţean Bistriţa-Năsăud, solicitând fie înlocuirea mostrelor de buletin de vot cu menţiunea ANULAT (n.n – care a fost tipărităpe Klaus Iohannis), fie chiar înlocuirea preşedinţilor care au mai aplicat o ştampilă cu menţiunea ANULAT şi pe celălalt contracandidat.

Astfel, PNL BN a formulat întâmpinări prin care a cerut să fie înlocuite aceste buletine de vot specimen la secţiile de votare 22, 44, 19, 18, 38, 16, 17, 45 şi 20.

„S-au formulat întâmpinări, sunt reprezentanţii PNL prin care solicită retragerea aceleu mostre de buletin cu menţiunea „Anulat”. Au fost soluţionate în acelaşi sens în care s-a luat şi Decizia 22 din 24 noiembrie, în sensul respingeriilor. Decizia este definitivă, nu mai poate fi atacată”, a declarat judecătorul Gabriela Frenţiu, membru al Biroului Electoral Judeţean Bistriţa-Năsăud.

De asemenea, PSD Bistriţa-Năsăud a formulat o plângere prin care s-a solicitat să se constate comiterea contravenţiilor de către preşedinţii secţiilor de votare nr, 2, 7,15, 23, 29 şi 35. Este vorba de contravenţia prevăzută de art. 55 lit. M coroborat cu art. 56 alin 2 lit f din Legea 340/2004, a explicat sursa citată.

„S-a cerut şi sesizarea de îndată a Autorităţiii Electorale Permanente, pentru înlocuirea imediată a preşedinţilor şi excluderea lor pe viitor din corpul experţilor electorali. S-a motivat că aceşti preşedinţi au aplicat ştampila Anulat – pe care o au, cu care anulează buletinele – şi pe competitorul electoral Viorica Dăncilă, pentru a nu fi nicio discuţieîn privinţa acestui buletin de vot afişat. A soluţionat şi această plângere, a existat o majoritate de 6 la 5, şase pentru admitere şi 5 împotriva acesteia. Existând această majoritate,preşedintele Biroului Electoral Judeţean trebuie să stabilească dacă fapta este contravenţie, Biroul stabileşte doar dacă s-a sîvârşit o faptă – şi aplică sancţiunea. Doamna preşedinte a apreciat că fapta nu are caracter contravenţional şi nu a aplicat nicio sancţiune”, a explicat judecătorul Gabriela Frenţiu.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5