Spermezeu: În anul Centenarului, tricolor uriaş purtat de elevi pe braţe la Târgul de Ţară

Conform tradiţiei de sute de ani, la Spermezeu a avut loc Târgul de Ţară, în care locuitorii de pe Valea Ţibleşului au putut să-şi achiziţioneze produse, dar şi animale de la cel mai mare târg al primăverii din zonă. De când se ştiu, în 19 mai, spermezenii au acest târg în care mii de locuitori de pe toate văile vin în comună pentru a fi părtaşi la marele eveniment.
Anul aceste s-a sărbătorit tradiționalul Târg de primăvară și fiind anul centenarului Primăria a organizat un spectacol. Au intrat pe scenă și elevii școlii din localitate, coordonaţi de directorul Voichiţa Ţermure, cu câte un moment artistic: clasele primare au pus în scenă o secvență din tradiționala nuntă, cei din ciclul gimnazial- Șezătoarea și cei de la grădiniță 2 cântecele. Reamintim faptul că de curând elevii de la Şcoala Gimnazială Spermezeu, prin Ansamblul folcloric -Mugurași de pe Țibleș, prof. coordonator: director Țermure Voichița care a prezentat obiceiul „ Șezătoarea” a luat de curând Trofeul Festivalului Concurs de Tradiţii şi Obiceiuri „Copil ca tine sunt şi eu”. Acum au prezentat acasă aceste minunate crâmpee de tradiţii.
Înainte însă s-a pornit din fața Primăriei cu un drapel de 7 m pe care l-au dus elevii într-o paradă a portului popular, până la scenă în piață.
Primarul comunei a avut alături de el toată spuma PNL pe scenă: Ioan Turc-preşedinte PNL Bistriţa-Năsăud, Stelian Dolha, prim-vicepreşedinte PNL Bistriţa-Năsăud, şi Robert Sighiartău-deputat şi secretar general al PNL. Spectacolul de muzică populară a avut invitaţi artişti îndrăgiţi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5