Invitatul special, aplaudat la scenă deschisă, a fost artistul Cristian Pomohaci

Cel mai mare târg din judeţ, la Spermezeu. Mii de oameni, oficialităţi, dar şi artişti s-au bucurat de sărbătoare. Nu a lipsit Produs de Valea Ţibleşului

Conform tradiţiei de sute de ani, la Spermezeu a avut loc Târgul de Ţară, în care locuitorii de pe Valea Ţibleşului au putut să-şi vândă şi să-şi achiziţioneze produse, dar şi animale de la cel mai mare târg din judeţ. De când se ştiu, în 19 mai, spermezenii au acest târg în care mii de locuitori de pe toate văile vin în comună pentru a fi părtaşi la marele eveniment.

Primarul comunei, Sorin Hognogi, alături de colegii din Primăria Spermezeu (frumos îmbrăcaţi în costume populare) au reuşit o sărbătoare de zile mari. La deschiderea oficială, pe scenă alături de primarul Sorin Hognogi au fost preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, preşedintele PNL, Ioan Turc, dar şi oameni de seamă ai Văii Ţibleşului – subprefectul Ciprian Ceclan, secretarul de stat Alexandru Pugna, scriitorul Menuţ Maximinian şi primarii Paul Ştir – Căianu Mic şi Vlăduţ Purja – Târlişua. La târg au fost prezenţi şi secretarul de stat Sorin Roşu Mareş, vicepreşedintele Ioan Ţintean, directorul AJPIS, Ani Bob, consilierul judeţean Constantin Braşoveanu, inspectorul şcolar Ramona Salak, consilierul judeţean Vasile Marc.

În discursul său, primarul Sorin Hognogi a vorbit despre păstrarea tradiţiilor în cadrul celui mai mare târg din judeţ, despre proiectele de investiţii pe care le promovează pentru comună, la rândul lor invitaţii subliniind importanţa acestor ţinuturi încărcate de legendă pentru judeţul nostru.

De altfel, a fost promovate şi produsele tradiţionale de la Spermezeu, printr-un stand cu produse tradiționale din Comuna Spermezeu – Valea  Țibleșului, realizat de echipa administrativă a primarului Sorin Hognogi, în colaborare cu domnul consilier local Teodor Moldovan  și un stand de costume populare, realizat de Alexandru şi Mariana Deneş, prin pieptarele unice realizate la Dumbrăviţa de familia Cristina, Dan, Gafta şi Teodor Giurgiuca. 
 
Primăria Spermezeu a premiat şi cele mai frumoase costume populare, premii câştigate de Alexandru Moldovan, de 11 ani, elev la Spermezeu şi de Victoria Mureşan, de la Suciu de Sus, care au primit o curea, respectiv o năframă, dar şi câte un pieptar înfundat.
 
Miile de oameni prezenţi la târg s-au bucurat de un spectacol artistic prezentat de Arian Neagoş (Petrică de la Radio Someş), în cadrul căruia au cântat Anamaria Marti, Alina Ceuca, Lenuţa Filipoi, Mihai Turda, Bogdan Berbecar, un punct aparte fiind prezenţa Ansamblului folcloric "Mugurași de pe Țibleș", coordonator director Voichița Țermure,  şi a Teatrului Nescris din Rodna.
 
Invitatul special, aplaudat la scenă deschisă, a fost artistul Cristian Pomohaci, alături de care au cântat toţi cei prezenţi la târg.
 
Felicitări primarului Sorin Hognogi şi grupului de iniţiativă de la Primăria Spermezeu pentru această zi de mare sărbătoare!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5