( Video) La Spermezeu, mulţime de spectactori au cântat alături de artişti îndrăgiţi, invitaţi de primarul Sorin Hognogi la Festivalul Cununa Grâului.Cristian Pomohaci: A fi om îi lucru mare. Artificiile au luminat până departe, în zare

Ajuns la a V-a ediţie, Festivalul „Cununa Grâului”, organizat de Primăria şi Consiliul Local Spermezeu, a adus, pe scena din centrul localităţii, nume frumoase ale folclorului care au prezentat cântece apreciate de mulţimea de spectatori pe care ploaia nu i-a mişcat din faţa scenei, spectacolul fiind de cinci ore.
Evenimentul a fost deschis cu o rugăciune oficiată de părintele paroh Simion Buta, alături de preoţii din comună. Prezentator a fost scriitorul Menuț Maximinian, realizator emisiuni radio-tv, fiu al comunei, care a vorbit despre frumuseţea comunei Spermezeu, colţ de rai de pe Valea Ţibleşului, felicitându-l pe primarul Sorin Hognogi şi aparatul administrativ al Primăriei Spermezeu pentru toate proiectele realizate. „ Avem unul dintre cei mai iubiţi primari de comunitate, care zi şi noapte este în slujba locuitorilor şi îi mulţumesc pentru acest lucru în numele locuitorilor comunei”. La rândul lui, primarul Hognogi i-a urat scriitorului bun venit acasă: „ Aici esti în cumună la tine şi cetăţenii te iubesc foarte mult şi îţi mulţumesc pentru că eşti alături de noi într-un regal folcloric”.
În cuvântul său, primarul Sorin Hognogi, a mulţumit Consiliului Local şi colegilor din Primărie care au fost alături de el în acest demers. Prezent la eveniment, deputatul Robert Sighiartău, secretarul general al PNL, a spus: „Pentru mine este o bucurie să particip în fiecare an la acest eveniment. Sorin este un om care se dedică comunităţii şi asta vrem să facem şi noi acolo unde ne-aţi ales. Sunt deputat în Parlamentul României şi mă gândesc ce pot face mai bun în fiecare zi pentru cetăţeni, pentru viitorul copiilor noştri, pentru că de asta suntem acolo. Nu este slujbă mai frumoasă decât să-ţi slujeşti semenii. Dacă dumneavoastră l-aţi împuternicit pe Sorin să facă lucrul acesta, şi-l face foarte bine, aşa ne-aţi împuternicit şi pe noi. Cred că este momentul ca la conducerea ţării să fie oameni care-şi iubesc semenii, pentru că ne-am săturat ca tinerii noştri să plece în alte ţări. Ţara noastră trebuie să fie aici binecuvântată de Dumnezeu, să ne trăim aici viitorul împruenă cu copiii noştri”.
Preşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Turc, a adresat, la rândul lui, un mesaj: „Datorită dumneavoastră, România nu este o noţiune abstractă, este o ţară cât se poate de vie, de curată, de autentică. Îl felicit pe Sorin pentru tot ceea ce face. În 2008, venea la mine un băiat care a spus că vrea să candideze la Spermezeu. L-am susţinut, a câştigat alegerile şi de atunci aici a început o poveste frumoasă. Să-i dea Dumnezeu putere multă să realizeze toate gândurile şi să ne vedem de fiecare dată cu bucurie”.
„Vă mulţumesc tuturor celor prezenţi, vă doresc sănătate. Ştiu că sunteţi mulţi care vă planificaţi concediile în funcţie de Zilele Spermezeului. Nu vorbesc acum despre proiecte, pentru că dumneavoastră le ştiţi, doar vă spun că vă aşteptăm cu mare drag pe toţi acasă de fiecare dată şi ne străduim să facem lucruri frumoase pentru cetăţenii acestei comunităţi”, a declarat primarul Sorin Hognogi.

Pe scena amenajată în aer liber, primarul Sorin Hognogi a avut invitaţi artişti frumoşi, amintind aici pe Anamaria Mihăilă, Cosmin Mocean, Suzana şi Daciana Vlad, Florina Bălan, Larisa Bozbici, Camelia Moldovan, alături de orchestra condusă de Florin Sas. Nu au lipsit nici artiştii locali Radu Maxian - Sita, prezent pentru prima dată pe scenă, şi Roxana Moldovan – Lunca Borlesei.
Ovidiu Purdea Someş a coborât în mijlocul spectatorilor, oferind prin cântecele lui frumuseţi ale folclorului clujean.
Pe Valea Ţibleşului, Cristian Pomohaci a oferit un spectacol de zile mari, aplaudat la scenă deschisă de spermezeni. „Domnul primar face tot ceea ce este mai bun pentru dumneavoastră şi spiritul de sacrificiu de multe ori este recunoscut. Pentru comuna dumnealui poate are nopţi în care nu doarme şi de multe ori îşi alocă din timpul familiei pentru a face cele de trebuinţă obştii pe care o conduce. Este un primar binecuvântat de Dumnezeu, cu frică de Dumnezeu şi prin care Dumnezeu lucrează foarte mult. Şi pentru el, pentru domnul primar, vreau să cântăm împreună „A fi om e lucru mare”, a declarat Cristian Pomohaci.
„Întotdeauna impecabil de frumos îmbrăcat, cu cuvintele la dumnealui, omul înţelept face întotdeauna lucruri înţelepte şi rosteşte cuvinte înţelepte. Vreau să îi urăm La mulţi ani lui Menuţ Maximinian care a împlinit o frumoasă vârstă” a spus Cristian Pomohaci.
După show-ul asigurat de Cristian Pomohaci, artistul, alături de primarul Sorin Hognogi şi prezentatorul Menuţ Maximinian au numărat până la apariţia artificiilor, care au luminat bolta comunei, văzându-se până departe, în zare.
A fost o zi de sărbătoare de care, cu siguranţă, locuitorii de la Spermezeu îşi vor aminti.
Primarul Sorgin Hognogi, împreună cu colegii de la Primărie (cu toţii purtând însemnele instituţiei pe tricouri) şi Consiliul Local au reuşit să bucure sufletele a mii de oameni, motiv pentru care merită felicitaţi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5