(Video) Mugurașii de pe Țibleș au luat Trofeul Festivalului de Tradiţii. Autentici în vorbă şi în port au primit punctaj maxim !
Timp de mai bine de 5 ore, scena de la Pădurea Schullerward a găzduit sute de elevi care au prezentat momente artistice în cadrul celei de-a III-a ediţii a Festivalului Concurs de Tradiţii şi Obiceiuri „Copil ca tine sunt şi eu”. Evenimentul, cuprins în calendarul activităţilor educative, a fost realizat de Şcoala Gimnazială nr. 1 Bistriţa şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, În parteneriat cu Primăria Bistriţa, iar coordonatorii proiectului au fost prof. Elena Borş şi prof. Alina Maria Petri, care pe tot parcursul evenimentului au fost alături de fiecare concurent în parte.
La deschiderea oficială, directorul Ancuţa Mihaiu a făcut un scurt bilanţ al activităţilor de promovare a tradiţiilor şi obiceiurilor derulate în cadrul acestui proiect care, se pare că, creşte de la un an la altul în calitate.
Juriul prezidat de Menuţ Maximinian, din care au făcut parte artista Lidia Someşan, coregraful Paul Munteanu, inspector Roxana Kovacs-ISJ şi Andreea Irimieş-Primăria Bistriţa a hotărât ca trofeul să meargă la Şcoala Gimnazială Spermezeu, la Ansamblul folcloric -Mugurași de pe Țibleș, prof. coordonator: director Țermure Voichița care a prezentat obiceiul „ Șezătoarea” .
La ciclul Primar, Dansuri,premiul I a mers la Cununa someşană din Sângeorz Băi, care a venit cu dansuri bine puse în scenă, premiul al II-lea la Vatra Dornei. La Gimnazial Locul I- Şcoala Gimnazială Nr. 1 Bistriţa, Locul II- Popeşti Bihor, Locul III-Specială Lacrima şi Romuli.
La „Obicei”, Primar Locul I- Mlădiţe Bucovinene-Suceava, Locul II- Cununa someşană din Sângeorz Băi, la Gimnaziu premiul I a mers la Şcoala Gimnazială Spermezeu, premiul II - Şcoala Gimnazială „Enea Grapini” Şanţ, iar la liceu premiul I - Colegiul "Andrei Mureşanu" şi premiul II – Colegiul „Grigore Moisil” .
La Solişti vocali, la primar premiul I -Ancuţa Galben, premiul II - Grupul Vocal din Suceava şi premiul III - Răzvan Ţabrea, iar menţiuni Alessia Căian, teodora hangan, Sara Moroşan. La gimnaziu- Premiul I- Bianca Gâvan, Premiul II- Ana Drimbo, Premiul III-Florin Moişan, iar la Liceu Premiul I: Fodorca Alin , Premiul I: Avram Silviu, Premiul II: Spînu Andreea.
"A fost o onoare pentru mine să acord Trofeul Festivalului concurs naţional de tradiţii şi obiceiuri populare destinat elevilor, frumuşilor din Muguraşii Ţibleşului ! Felicitări elevilor minunaţi de pe Valea Ţibleşului, de la Scoala Gimnaziala Spermezeu! Felicitări doamna director Termure Voichita ! Deschiderea autenticului lăzii de zestre este ca un testament sfânt ! De la repertoriu până la opinci, totul este cu mare grijă păstrat ! Felicitări doamnelor director de festival Elena Bors şi Alina Maria Petri, două profesoare cu suflet mare ! Dacă ar iubi toţi dascălii aşa tradiţiile, ce bine ar fi ! Mulţumesc colegilor de juriu în frunte cu artista Lidia Someşan. Un lucru este cert după cele 5 ore de concurs în care au evoluat copii din 5 judeţe: folclorul este iubit de tânăra generaţie şi cu ajutorul profesorilor. Felicitări Şcolii Gimnaziale Nr. 1, doamnei director Ancuta Ioana Mihaiu, felicitari Inspectoratului Şcolar" a declarat preşedintele juriului, Menuţ Maximinian.
Acestor premii le-au mai fost adăugate o serie de premii speciale, concluzia ediţiei din acest an fiind că tradiţiile noastre sunt îndrăgite şi de tânăra generaţie.
Pentru modul în care au realizat acest proiect, prof. Elena Borş şi prof. Alina Maria Petri merită felicitări.
https://www.facebook.com/liceultehnologic.spermezeu/videos/2075364669455...
Citiţi şi:
- (Video) Obiceiul Cununii grâului din Ilva Mare a câştigat trofeul Festivalului de Tradiţii şi Obiceiurilor Populare
- Peste 500 de copii din toată ţara s-au întrecut în promovarea tradiţiilor, la Bistriţa. Trofeul a mers la Şieu! Vezi premianţii!
- Trofeul Festivalului de tradiţii a mers la Dorna Candrenilor. 400 de artişti, la evenimentul organizat de Şcoala Gimnazială nr. 1 la Sinagoga Bistriţa
- Felicitări! ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR.1 BISTRIŢA ŞI-A PREMIAT CEI 110 OLIMPICI. Vezi lista acestora!
- Bistriţa, capitala tradiţiilor promovate prin şcoli. Sute de elevi din ţară au concurat pentru Trofeul „Copil ca tine sunt şi eu”
Adaugă comentariu nou