Fericire și bucurie mare la Școala Gimnazială Spermezeu: Premiul I la Festivalul de colinde al Mitropoliei Clujului

Mare bucurie la școala noastră la aflarea veștii că Grupul de colindători al școlii, ciclul gimnazial, coordonat de domnul profesor Drăgoi Claudiu și preotul Simion Buta, a obținut Premiul I la Festivalul-concurs de colinde și tradiții de Crăciun " Episcop Nicolae Ivan", ediția a VIII-a, de la Cluj –Napoca, din data de 15.12.2018.
Fericirea este cu atât mai mare, cu cât ieri, 14.12.2018, la Festivalul Național "DATINI ȘI OBICEIURI DIN STRĂBUNI LĂSATE", inclus în CAEN , organizat de Liceul Teoretic ”Eugen Pora”, din CLUJ-NAPOCA, grupul de colindători al claselor primare, coordonat de doamnele învățătoare Irimieș Maria, Boca Eleonora-Delia și Cotuț Lucreția, s-a întors de la Cluj, tot cu Premiul I.
Două premii I obținute de elevii școlii, atât cei de la ciclul primar, cât și cei de la ciclul gimnazial, în două zile consecutive, nu poate fi decât un prilej de bucurie și o dovadă că tradițiile și obiceiurile specifice zonei, sunt pe mâini bune la Spermezeu.
Înzestrați cu talent vocal și purtând costume populare vechi, moștenite de la părinții și bunicii lor, elevii au reprezentat la un nivel artistic și cultural înalt, satul lor natal.
Felicit, cele două grupuri de colindători, care prin rezultatele obținute au adus cinste școlii! De asemenea, felicit profesorii coordonatori, părinții și bunicii elevilor, care au scos din lada de zestre frumoasele costume tradiționale pentru a-i îmbrăca pe copii și a da un plus de valoare colindelor autentice interpretate.
Performanțele obținute de cele două cete de colindători, au fost rezultatul muncii lor, muncă tratată cu maximă responsabilitate și o certitudine că între Școală-Familie-Biserică există o puternică colaborare. ("Nimeni nu reușește fără efort... Cei care reușesc își datorează succesul perseverenței."-Ramana Maharshi)
Aduc, mulțumiri alese și reprezentanților Primăriei comunei Spermezeu, în mod special, domnului primar -Sorin Hognogi, pentru modul în care înțelege să-și îndeplinească misiunea și pentru susținerea în toate activitățile inițiate de școală! Doamne ajută!

Director,
Prof. Voichița Țermure

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5