Felicitări, Spermezeu! Premiul I pentru Grupul de colindători -"Mugurașii de pe Țibleș", în capitala Transilvaniei !

Grupul de colindători al Școlii Gimnaziale Spermezeu, de la ciclul primar, coordonat de doamnele învățătoare Irimieș Maria, Boca Eleonora-Delia și Cotuț Lucreția, a participat în data de 14.12.2018, la Festivalul Național "DATINI ȘI OBICEIURI DIN STRĂBUNI LĂSATE", organizat de Liceul Teoretic ”Eugen Pora”, din CLUJ-NAPOCA, unde a fost desemnat câștigător, clasându-se pe Locul I.
Elevii școlii noastre au reușit să impresioneze juriul și spectatorii din întreaga țară, atât prin frumoasele costume populare, purtate cu mândrie, cât și prin repertoriul colindelor autentice: "De ieși gazdă până-n pragu", "Pă un corn de piatră sfântă" și " Lasă-ne Crăciune-n casă".
Menționăm că, în cadrul evenimentului, aflat la a XI-a ediție , se reunesc tradițiile românesti, păstrate cu ocazia Nașterii Domnului, din mai multe județe ale țării: Alba, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, București, Cluj, Hunedoara, Sălaj, Sibiu, Maramureș, Mureș, Suceava, Timiș.
Organizatorii au antrenat peste 450 de elevi, cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani și peste 100 de cadre didactice interesate de promovarea datinilor românești.
Acțiunea cultural-artistică este susținută de Consiliul Județean Cluj, Inspectoratul Școlar Judetean Cluj, Centrul Clujean pentru Conservarea și Promovarea Tradițiilor Cluj, Copyland Tranding S.R.L, Patipet Prodcom S.R.L, Librăria Diverta Hubertus, Escalia Craus S.A, Fundația Cornel Rat, Ciuca Elena, după cum a menționat conducerea Liceului Teoretic ”Eugen Pora”, din Cluj-Napoca.
Doresc, pe această cale, să-mi exprim recunoștința pentru munca titanică, depusă de cele trei doamne învățătoare, în timpul pregătirilor acestor copilași minunați și talentați, cu o voce absolut încântătoare și să le felicit sincer pentru rezultatele deosebite, obținute în fiecare an, în cadrul acestui Festival Național "DATINI ȘI OBICEIURI DIN STRĂBUNI LĂSATE", inclus în Calendarul Activităților Educative Naționale.
De asemenea, transmit felicitările mele atât elevilor implicați, cât și părinților acestor copii, care au răspuns prezent solicitărilor din partea școlii și au făcut eforturi pentru a-i îmbrăca în frumosul port tradițional.
Închei cu un citat clasic din Norman Vincent Peale: „Cred cu adevărat că dacă vom continua să spunem povestea Crăciunului, să cântăm colinde şi să trăim spiritul Crăciunului, vom putea aduce bucurie, fericire şi pace acestei lumi .”
Sărbători fericite tuturor!
Director- Școala Gimnazială Spermezeu
Prof. Voichița Țermure

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5