Spre afaceri competitive prin intermediul Proiectului @ the EUAGORA
Intenționați să inițiați sau să conduceți o afacere existentă, într-o manieră competitivă? Puteți face pași importanți în această direcție, utilizând platform dezvoltată în cadrul proiectului @theEUAGORA: http://eu-agora.net.
Veți găsi informații relevante, prezentate într-un mod facil și prietenos, disponibile on-line și adaptate dispozitivelor mobile de ultimă generație, în domenii precum: dezvoltarea IMM-urilor, gestionarea afacerilor de familie, dezvoltarea planului de afaceri, marketing și social media marketing, managementul inovării, globalizarea afacerilor, poprietatea intelectuală, instrumente de management, sfaturi și trucuri despre cum să devii competitiv.
Proiectul @theEUAGORA, implementat la nivel național de către Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, în calitate de partener ,a fost finanţat prinProgramul ERASMUS+, KA2 – Cooperare pentru Inovare şi Schimb de Bune Practici, Parteneriate strategice pentru tineret.
Afacerile de familie reprezintă coloana vertebrală a economiei Europei, numeroase companii importante avându-şi începuturile în acest tip de activitate economică. În același timp, studiile efectuate la nivelul Uniunii Europene arată că în jur de 70% dintre afacerile de familie nu supravieţuiesc mai mult de o generaţie. Pentru a asigura continuitatea afacerilor, a doua generaţie de antreprenori are nevoie, de cele mai multe ori, de instruire suplimentară.
Pornind de la această idee, organizații din cinci țări europene au dezvoltat o platform electronică de instruire ce oferă persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 30 de ani, posibilitatea de a dezvolta afaceri într-o manieră competitivă. Tinerii, în mod special, dar fără a limita, cei care doresc să preia de la generația anterioară afacerea de familie în domeniul comerțului cu amănuntul sau cei care doresc cu adevărat să inițieze o nouă afacere, au oportunitatea de a-şi dezvolta abilităţile cheie şi transversale (antreprenoriale, digitale, de comunicare şi sociale), de a-şi îmbunătăţi cunoştinţele în domeniul managementului afacerii și de a devein lideri moderni şi stabili.
Materialele de instruire utilizează Resurse Educaţionale Deschise (Open Educational Resources), se bazează pe tehnologia informaţiei şi comunicării, pe modelele reţelelor sociale şi abordările jocurilor electronice interactive.
De asemenea, organizaţiile din domeniul educaţiei şi formării pot să utilizeze, în mod gratuit, aceste materiale de instruire inovative.
Pentru mai multe detalii contactați Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, Str. P. Ispirescu, nr. 15A, tel./fax: 0263-230640, 210038, e-mail: [email protected], Persoana de contact: Elena-Maria Bărbos– Manager Proiect, telefon 0733-900203.
Proiectul @theEUAGORA a fost implementat în perioada 1 februarie 2015 – 31 ianuarie 2017 de către un consorţiu format din: Uppdragshuset AB, Stockholm, Suedia – companie de consultanţă pentru afaceri – solicitant; POINT LLC, Ankara, Turcia – organizaţie care activează în domeniul ingineriei, managementului de proiect şi formării; I.KORMA GPs, Nea Kifissia, Grecia - companie de consultanţă pentru afaceri şi formare profesioanală; ZARIF, Nistra, Slovacia – Asociaţia femeilor active şi talentate care ţintesc spre cariere de succes, dezvoltarea carierei, formare profesională; Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, România; Universitatea Izmir, Turcia.
Citiţi şi:
- CCI BN, partener în proiectul @theEUAGORA- sprijin pentru dezvoltarea afacerilor de familie
- Închiderea proiectului- Sprijin pentru dezvoltarea iniţiativei private în Macroregiunea unu (RO1) – BISNet
- Sprijin pentru dezvoltarea afacerilor
- Stelian Dolha: Creativitatea și inovarea, factori cheie ai dezvoltării economice a Bistriței
- Eşecul în afaceri- obstacol sau oportunitate, temă de dezbatere la Bistriţa
Adaugă comentariu nou