Stelian Dolha: Deputaţii PSD de Bistriţa-Năsăud fug de răspundere şi în ultimul caz de parlamentar acuzat de corupţie

*declaraţie politică

Parlamentarii bistriţeni ai PSD au chiulit ieri la votul pentru încuviinţarea arestării preventive a deputatului PC Ioan Diniţă, solicitat de DNA.

Deputaţii de Bistriţa-Năsăud ai PSD au evitat să-şi asume vreo răspundere în cazul colegului lor de alianţă şi au preferat varianta confortabilă a absenţei din sală. Mă aşteptam însă să fie primii prezenţi ieri în plenul Parlamentului, după ce am citit declaraţiile preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, care se confesa public că ar vota pentru limpezirea acestui caz, dacă ar mai fi deputat. Însă una sunt declaraţiile şi cu totul altceva faptele lui şi ale colegilor săi.

Iar faptele spun că, până acum, deputaţii PSD au votat exclusiv împotriva arestării preventive a vreunui parlamentar, fie că s-a numit Vlad Cosma, Daniel Chiţoiu, Florin Popescu.

Sigur că acum, în plină campanie electorală a vota pentru a-i ţine sub umbrela imunităţii pe colegii anchetaţi este un gest riscant, unul care dă foarte prost în faţa alegătorilor, aşa că singura ieşire este eschivarea. Tot eschivare se numeşte atitudinea duplicitară a lui Victor Ponta, care s-a scuzat că nu poate vota ieri pentru că nu vrea, chipurile, să interfereze în treburile justiţiei. A uitat foarte repede că pentru protejarea lui Vlad Cosma, fiul baronului PSD de Prahova este cel dintâi dintre deputaţi care a votat.

După alegerile prezidenţiale toate aceste rezerve, toată pudibonderia publică a PSD se va risipi ca un fum. Atunci pe piaţă se va arunca artileria grea a legii amnistiei şi graţierii pentru salvarea tuturor marilor corupţi marca PSD, aşa cum ne indică fabuloasa conversaţie dintre Hrebenciuc şi Şova, surprinsă de procurori.

Preşedinte PNL Bistriţa-Năsăud,
deputat Stelian Dolha

Comentarii

21/10/14 21:42
Vizitator,

Pentru cei care vor sa voteze pe primul boschetar al tarii,...aka ponta,va rog sa cititi acesta scrisoare geniala....

http://www.contributors.ro/editorial/fie-va-mila-de-noi-domnule-ponta/

22/10/14 11:22
Vizitator

Dupa ce Hrebenciuc, a anuntat ca demisioneaza din parlament, pentru a se pune la dispozitia justitiei, fiind urmarit penal in dosarul retrocedarilor, Marian Vanghelie, Sebastian Ghiţă şi Dan Şova se vor suspenda din funcţiile din PSD. Anunţul a fost făcut, marţi, de liderul PSD, Victor Ponta, după şedinţa conducerii partidului. Ponta a precizat că cei trei au “deraiat” de la decizia de a se concentra pe campania electorală şi i-a avertizat că, în cazul în care “nu se potolesc”, la Comitetul Executiv vor fi luate “măsuri mult mai dure”. Ramane insa ca parlamentul sa se pronunte si in legatura cu anchetarea deputatului Ioan Adam implicat in acelasi dosar cu Hrebenciuc. Si mai e tergiversarea senatului de incuvintarea a ridicarii imunităţii in vederea începerii urmăririi penale solicitata de DNA pentru Miki Şpagă si Kati Andronescu, acuzati alaturi de alti fosti ministri pentru luare de mita in dosarul Microsoft.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5