Reacţii la Legea pieţelor agricole

Stelian Dolha: Se vine în ajutorul producătorilor persoane fizice şi se încearcă eliminarea intermediarilor

Sursa: agrointel.ro

Legea pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol a fost adoptată ieri în Camera Deputaţilor şi va aduce o serie de modificări privind modul în care fermierii îşi vor putea valorifica recolta. Actul normativ iniţiat de Guvern a fost susţinut la votul final nu doar de către parlamentarii Puterii (PSD, UNPR, PC-PLR, UDMR), ci şi de liberali. În numele acestora a luat cuvântul la tribună liberalul Stelian Dolha, membru în Comisia pentru agricultură.

,,Proiectul de lege vine în ajutorul producătorilor agricoli persoane fizice şi încearcă să elimine intermediarii din comerţul cu produse agricole, care, momentan, profită cel mai mult de pe urma acestui comerţ. Se introduce atestatul de producător valabil doar pentru titularul acestuia şi care atestă calitatea de producător agricol persoană fizică; şi carnetul de comercializare a produselor din sectorul agricol care, de data aceasta, prin modificările aduse, poate fi folosit nu numai de proprietarul atestatului, ci şi de toate rudele de gradul întâi ale acestuia”, a declarat Stelian Dolha.

Legea pieţelor agricole a fost adoptată ieri în Camera Deputaţilor şși va fi trimisă preşedintelui Traian Băsescu spre promulgare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5