Strategiile lui Ioan Botiş

„Sunt bistriţean-sunt cetăţean european”, este mottoul sub care candidatul PD-L pentru Colegiul 1, Ioan Botiş, şi-a prezentat ieri în cadrul unei conferinţe de presă, strategia de dezvoltare integrată a zonei unde va candida, zona Bistriţa-Livezile-Valea Bârgăului. Candidatul PD-L pentru Camera Deputaţilor are ca şi obiective creşterea calităţii vieţii în municipiul Bistriţa, crearea de noi locuri de muncă, mai multe şi mai bine plătite, creşterea calităţii serviciilor publice şi administrative , şi crearea de condiţii optime a unui mediu favorabil dezvoltării afacerilor în zona metropolitană. Strategia, marca propune abordări pe trei direcţii, cum ar fi economia, infrastructura şi educaţia.

Cunoscut ca unul dintre cei mai conştiincioşi manageri la accesarea de fonduri europene, pe vremurile când activa ca director executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud, Ioan Botiş consideră că trebuie parcurşi 14 paşi pentru a crea un mediu optim favorabil dezvoltării afacerilor în zona Bistriţa-Livezile-Valea Bârgăului. Crearea de parteneriate între mediile de afaceri şi administraţiile locale, crearea de centre de pregătire a micilor întreprinzători sunt paşii mărunţi care ne conduc, potrivit lui Botiş la „Bistriţa, un oraş al ştiinţei, şi Bistriţa, un oraş al viitorului, un oraş cu suflet verde.”

A devenit deja un clişeu, ca fiecare candidat să promită câte ceva la capitolul infrastructură.

Candidatul PD-L, Ioan Botiş, nu se lasă mai prejos şi îşi propune ca în următorii doi ani să fie finalizate o serie de lucrări de asfaltare din zona Bistriţei, dar şi lucrările de aducţiune apă şi canalizare în zona de intravilan. Dacă Sorin Oprescu le-a promis bucureştenilor o autostradă suspendată, Botiş le promite bistriţenilor că în 2013 vom avea

„un al doilea parc în Bistriţa, un al doilea plămân verde”, şi tot în 2013 în oraşul nostru va funcţiona un sistem de transport integrat ecologic şi performant.

În ceea ce priveşte educaţia, Centrul Educaţional-Social este un obiectiv mai mult decât necesar, în opinia lui Botiş. Centrul ar deservi elevii cu probleme sociale, astfel încât familiile care nu pot să susţină educaţia copiilor lor să găsească o soluţie pentru ei în aceste centre. Un alt proiect măreţ este crearea unui Campus Medico-Social pentru persoane vârstnice.

Pentru cei care au dubii legate de sursele de finanţare a acestor proiecte, pentru cârcotaşi, Ioan Botiş a precizat şi modul cum va face rost de bani pentru a-şi pune în practică obiectivele. Secretul constă în derularea unor programe finanţate de Comisia Europeană, Banca Europeană de Investiţii şi în general accesarea a cât mai multe fonduri europene.

Candidatul PD-L pentru Colegiul 1, Ioan Botiş, este până în acest moment, candidatul care şi-a pregătit cel mai bine lecţiile pentru examenul din toamnă. Dacă unii candidaţii au repetat lucruri pe care le-am auzit în campania pentru alegerile locale, alţii încă nu ne-au spus şi promis nimic.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5