Străzi din Tiha Bârgăului şi drumuri forestiere de aproape 30 km, modernizate cu fonduri europene

Primăria Tiha Bârgăului are în implementare nu mai puţin de trei proiecte de modernizare a drumurilor forestiere, în valoare totală de 4,5 milioane euro. Aproximativ 30 km de drum vor fi modernizaţi, fie prin asfaltare, şi anume 12 km, fie cu macadam, pe o lungime de peste 17 km.

Potrivit primarului Vasile Şut, fiind vorba despre proiecte prin PNDR 2014-2020, procedura de achiziţie publică a trebuit realizată diferenţiat, pentru proiect tehnic şi execuţie. „La primul proiect de drumuri forestiere, am finalizat proiectarea şi acum am trecut la licitaţia pentru execuţie. La al doilea proiect aşteptăm finalizarea documentaţiei tehnice şi vom începe licitaţia, iar la al treilea proiect, finalmente a fost acceptată varianta organizării licitaţiei „la pachet" pentru proiect tehnic şi lucrări. Aşteptăm ca SICAP să ne dea acceptul pentru documentaţie. Foarte probabil, lucrările pe toate aceste trei proiecte vor începe în primăvară, pentru că deja se apropie sezonul rece. Sperăm să avem firme care să vină la licitaţii. Dacă până acum veneau câte 3-4 companii, acum am ajuns să ne mulţumim dacă vine o firmă, asta din cauza lipsei forţei de muncă pe care au o agenţii economici. În plus, sunt foarte multe proiecte la nivel judeţean", a menţionat primarul Şut.

Pentru infrastructura rutieră, autorităţile locale au în derulare şi un proiect de modernizare a drumurilor locale, în valoare de un milion de euro, pentru 6 km de străzi în localităţile Tiha Bârgăului, Tureac şi Mureşenii Bârgăului. Proiectul tehnic a fost deja elaborat şi a fost făcuţi paşii pentru achiziţia publică a contractului de lucrări.

În aceeaşi situaţie se află şi proiectul de construire a reţelei publice de apă şi apă uzată menajeră în comuna Tiha Bârgăului, investiţie în valoare de 2,8 milioane euro, iar pentru reabilitarea şi modernizarea căminelor culturale din localităţile Tiha Bârgăului şi Tureac (aproximativ 590.000 euro) şi reabilitarea drumurilor de exploataţie agricolă (1 milion de euro, pentru aproximativ 9 km) se lucrează la realizarea proiectelor tehnice.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5