Primarul Vasile Şut: Au început lucrările la drumul care leagă Iliuța Bozghii de Valea Tureacului, proiect finanţat din fonduri europene

Primarul comunei Tiha Bârgăului anunţă demararea lucrărilor de modernizare a drumurilor forestiere, un proiect care vine în sprijinul comunităţii locale.

„Au început lucrările la drumul care leagă Iliuța Bozghii de Valea Tureacului prin Vârful Arendaşului. Este vorba de un proiect finanțat prin fonduri europene, pe Măsura 4.3 - Infrastructura silvica și agricolă, cu o valoare de 1,5 milioane de euro. În cadrul proiectului vor fi asfaltate drumurile Arendaş -  4,2 km, Valea Ursului - 1,0 km, Ciolocoi 1,0 km şi Valea Bicii 0,4 km”, susţine primarul Vasile Şut.

De altfel, trebuie subliniat faptul că nu mai puţin 8 proiecte cu o valoare de 10 milioane de euro de au fost aprobate, din fonduri europene, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020.

Este vorba despre construire grădiniță cu program prelungit în localitatea Tiha Bârgüului - 500.000 euro; modernizare drumuri în comuna Tiha Bârgüului - 6 km, un milion de euro; construire rețea de apă și canalizare - 2,5 milioane de euro; modernizare drumuri forestiere - 1,5 milioane de euro; modernizare drumuri forestiere Etapa 2 - 1,5 milioane de euro; modernizare drumuri forestiere Etapa 3 - 1,5 milioane de euro; modernizare drumuri agricole - un milion de euro; reabilitare cămine culturale în Tiha și Tureac - 500.000 euro.

După numărul de proiecte aprobate, Comuna Tiha Bârgüului se afla, la finele anului trecut, pe locul 2 în cadrul Regiunii de Nord-Vest, care cuprinde județele Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Sălaj și Satu Mare. La aniversarea a 18 ani de activitate ai Agenäiei pentru Finanäarea Investiäiilor Rurale (AFIR), comuna Tiha Bârgăului şi primarul Vasile Şut au primit Trofeul Excelenţei, pentru proiectele aprobate la finanțare prin PNDR.

Autorităţile locale din Tiha Bârgăului au derulat şase proiecte cu finanţare guvernamentală, prin etapa a doua a Programului Naţional de Dezvoltare Locală al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Patru dintre acestea au fost finalizate încă de anul trecut, care au vizat infrastructura şcolară, un proiect este în execuţie, respectiv construirea podurilor peste râul Tiha, cu stadiul destul de avansat, la care se adaugă şi proiectul de canalizare de la Piatra Fântânele.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5