Taxa specială de salubrizare este de 11,5 lei/persoană, în municipiul Bistriţa!

Consiliul Local Bistriţa a aprobat în şedinţa extraordinară, din decembrie, Regulamentul de instituire şi administrare a taxei speciale de salubrizare în municipiul Bistriţa, dar şi nivelul taxei speciale de salubrizare pentru anul 2020. Astfel, taxa pentru utilizatorii casnici din mediul urban este de 11,5 lei/persoană/lună, iar taxa pentru utilizatorii non-casnici este de 474 lei/tonă. În fapt, cuantumul taxei era stabilit încă din noiembrie, însă municipalitatea a subvenţionat populaţia cu aproape 5 lei/persoană/lună, fapt care nu a fost pus în discuţie pentru acest an.

În categoria utilizatorilor casnici intră persoanele fizice sau juridice ce deţin în proprietate imobile cu destinaţie de locuinţe, în timp ce în categoria utilizatorilor non-casnici intră operatorii economici, instituţiile publice, asociaţiile non-profit, altele decât asociaţiile de proprietari, care desfăşoară activităţi în spaţii concesionate, închiriate sau deţin în proprietate imobile cu altă destinaţie decât cea de locuinţă.

          Pentru utilizatorii existenţi, care au fost în evidenţele fiscale în perioada 2016-2019, decizia de impunere va fi emisă până la finele primului trimestru al fiecărui an pentru anul în curs.

          Pentru utilizatorii non-casnici, este în vigoare vechiul contract până în 31 martie, urmând ca aceştia să aibă răgazul de a face o declaraţie pe proprie răspundere.

          Între timp, operatorul de salubrizare şi ADI Deşeuri pregătesc o serie de investiţii, în municipiul Bistriţa fiind vorba despre „o casetare a tuturor containerelor”, cetăţenii urmând să aibă acces pe bază de cartelă, la pubelele de deşeuri menajere şi reciclabile, ne-a explicat administratorul public George Avram. Potrivit acestuia, toţi beneficiarii de la locuinţele individuale vor primi, în perioada următoare, câte o pubelă galbenă pentru deşeul reciclabil – hârtie/carton, plastic şi metal.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5