Telefon de sprijin pentru copiii cu părinţi plecaţi în străinătate. Deputatul Iurişniţi vrea să implementeze un program al organizaţiei Salvaţi copiii şi la Bistriţa

          Deputatul Cristina Iurişniţi (USR) îşi propune să colaboreze cu organizaţia Salvaţi copiii, în vederea implementării unui proiect şi în judeţul Bistriţa-Năsăud, care să vină în sprijinul copiilor cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate.

„Sunt foarte mulţi copii care au rămas singuri acasă, cu părinţii plecaţi în străinătate. La întâlnirea pe care am organizat-o s-au ridicat mai multe probleme şi spre Ministerul Educaţiei Naţionale s-au îndreptat mai multe „săgeţi”. (...) Conform studiilor pe care ni le-au pus la dispoziţie acest ONG, sunt 360.000 de copii lăsaţi fără sprijin parental. Ministerul ne dă 160.000 de copii. (...) Îmi propun să colaborez cu UNICEF şi pe lângă anumite oraşe care sunt în baza lor de date, unde se aduce un sprijin specializat, insist să fie şi în Bistriţa un astfel de telefon de sprijin, la care copiii să sune şi să se asigure servicii de consiliere şi suport”, a declarat deputat Iurişniţi.

          Potrivit acesteia, un astfel de program se derulează deja la Piteşti, Iaşi, Braşov, Mureş, Suceava, Vaslui, şi ar fi oportun şi la Bistriţa, mai ales că sunt 2500 de copii ai căror părinţi sunt plecaţi şi din  judeţul nostru. „Este un proiect pe care mi-l asum pentru această sesiune parlamentară”, a concluzionat Cristina Iurişniţi.

Comentarii

29/09/19 15:31
cititor

Mai bine ati initia o lege , prin care SE INFIINTEZE UN CENTRU DE STAT, UNDE SA FIE DUSI SI INTERNALIZATI TOTI CEI RAMASI FARA AJUTOR, PE BANII EXCLUSIVI AI CELOR CARE " fug/pleaca din tzara " ... si isi lasa " acasa nevestele cu.r.ve si copiii golani pe strazda " ( valabil si invers ) - cum zice Rusu de PSD Cluj, sau paritii fara nici un ajutor . Daca pleaca fara sa faca un contract cu statul in acest sens, ori refuza sa trimita sumele stabilite in contract , necesare costurilor cu aceste internalizari sa fie infractiune, urmariti penal si bagati in puscarie .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5