TeraSteel - numărul 1 pe piața panourilor termoizolante în 2019

TeraSteel, parte a Grupului TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, este liderul pieței de panouri termoizolante, potrivit studiului realizat de Neomar Consulting, la nivelul anului 2019, în România.

Studiul realizat în perioada ianuarie-decembrie 2019 estimează valoarea pieței de panouri termoizolante la 130 milioane de euro, în creștere cu 9% față de 2018, ca urmare a avansului luat de sectorul construcțiilor industriale. Cantitativ, piața de panouri termoizolante din România a depășit 8 milioane de metri pătrați în 2019, cu un avans de peste 13% față de 2018.

TeraSteel ocupă prima poziție în piața de panouri termoizolante din țară, cu o cotă de piață de 20,9%. Primii 3 jucători din piață însumează o cotă de piață de 50% valoric și de circa 55% cantitativ.

Avem o echipă puternică și o rețea solidă de parteneri cu care am realizat proiecte de succes. Ne-am dezvoltat constant și oferim un portofoliu complet de soluții, cea mai nouă fiind Lead by TeraSteel, un nou concept de hală metalică pentru clădirile viitorului. Suntem numărul 1 în România, iar asta ne arată că suntem pe drumul cel bun. Vom continua să ne facem treaba ghidându-ne după cei 4D care ne definesc: determinare, delocalizare, digitalizare și dezvoltare”, a declarat Cosmin Pătroiu, director general TeraSteel.

Anul trecut, TeraSteel România și Serbia au înregistrat cea mai bună marjă de profitabilitate, dintre companiile Grupului. Cifra de afaceri a TeraSteel România și Serbia a crescut cu 18% în 2019, la 308,8 milioane de lei, în timp ce EBITDA a înregistrat o creștere de 42% față de 2018, până la 37,6 milioane de lei.

În primul trimestru din 2020, TeraSteel România și Serbia și-au menținut performanțele, cifra de afaceri înregistrând un avans de 24% față de T1 din 2019.

Produsele TeraSteel România și Serbia sunt prezente în 25 de țări europene, în 2019 exportul reprezentând 58% din cifra de afaceri. 

Fabricile TeraSteel din România sunt situate în Parcul Industrial TeraPlast din Sărățel, Jud. Bistrița-Năsăud (producție panouri termoizolante) și în localitatea Bistrița (fabrică de producție profile zincate). Fabrica din Serbia este situată în orașul Leskovac și este prima unitate de producție a Grupului TeraPlast în afara României, dar și prima unitate de producție cu capital integral privat românesc, inaugurată în străinătate după 1990.

Anul trecut, Terasteel a lansat Lead by TeraSteel: un nou concept de hală metalică pentru clădirile viitorului, sustenabilă și reutilizabilă. Soluția propusă de TeraSteel este realizată din materiale de cea mai înaltă calitate și este prietenoasă cu mediul. Beneficiarii halelor Lead by TeraSteel pot obține certificate LEED și BREAM – cele mai înalte certificate în domeniul sustenabilității.

 

Despre Grupul TeraPlast

Cu o tradiție de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este în prezent cel mai mare producător român de materiale de construcții. Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel România și Serbia, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Ungaria. Din aprilie 2019, activitatea de reciclare a Grupului se desfășoară în compania independentă TeraPlast Recycling.

Începând cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup – TeraPlast SA - este listată la Bursa de Valori București sub simbolul TRP. În cadrul evaluării Vektor în baza a 15 criterii de comunicare în relația cu investitorii, efectuată de ARIR, TeraPlast a obținut nota maximă, 10.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5