Tinerii absolvenţi bistriţeni nu s-au călcat în picioare pentru un loc de muncă!

*peste 80 au fost selectaţi, totuşi, în vederea angajării

Participare extrem de slabă, dar oarecum aşteptată, la Bursa absolvenţilor din acest an. Demoralizaţi, fără BAC şi fără repere, cu părinţi care de atâta stres uită de educaţie, tinerii bistriţeni nu s-au călcat pe picioare la evenimentul de vineri, organizat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud.
Astfel, din cei peste 1000 de absolvenţi care figurează în evidenţele AJOFM BN drept persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, doar 311 au mai ajuns să dea faţa cu cei 69 de angajatori care au oferit circa 330 posturi vacante. Pe lângă absolvenţi, la Bursă au ajuns şi 51 de şomeri, ce-i drept mult mai în vârstă şi mult mai disperaţi să-şi găsească un loc de muncă.
Pentru absolvenţi este vizibilă lipsa de interes, remarcau atât organizatorii, cât şi firmele care-şi căutau angajaţi. Totuşi, în această apatie, mai bine de un sfert dintre participanţi au fost selectaţi în vederea angajării.
Dacă ar fi ajuns la Colegiul Infoel, tinerii şi-ar fi putut depune un CV pentru posturi de…reprezentant vânzări, coordonator transport, dacă tot vor funcţii. Şi cei cu o calificare ar fi avut o şansă în meserii precum cea de ospătar, lucrător comerical, lăcătuş mecanic, strungar, croitor, dulgher, zidar, bucătar, cameristă.
În această perioadă, în evidenţele AJOFM BN au figurat peste 1000 de absolvenţi ai promoţiei 2012. Potrivit consilierului superior Maria Roman, peste 200 de tineri au reuşit să se încadreze în muncă (foarte mulţi fiind recrutaţi de Dedeman), iar alţi 300 beneficiază deja de indemnizaţie de şomaj. Ceilalţi vor reveni cu cereri de şomaj sau poate chiar îşi vor căuta un job.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5