Tinerii absolvenţi bistriţeni nu s-au înghesuit la…muncă!

Participare slabă, conform aşteptărilor, la Bursa absolvenţilor din acest an. Demoralizaţi, fără BAC şi fără repere, tinerii bistriţeni nu s-au călcat pe picioare la evenimentul de vineri, organizat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud.

Astfel, din cei 1001 absolvenţi care figurează în evidenţele AJOFM BN drept personae aflate în căutarea unui loc de mucă, doar 320 au mai ajuns să dea faţa cu cei 45 de angajatori care au oferit peste 300 posturi vacante. “Este o lipsă evidentă de interes manifestată din partea tinerilor”, a spus directorul executiv Doris Moldovan, părere împărtăţită şi de firmele care-şi căutau angajaţi.

Dacă ar fi ajuns la Bursă, tinerii şi-at fi putut depune un CV pentru posturi de…director comercial, manager produs, reprezentant vânzări, coordinator transport, dacă tot vor funcţii. Şi cei cu o calificare ar fi avut o şansă în meserii precum cea de ospătar, lucrător comerical, lăcătuş mechanic, strungar, croitor, dulgher, zidar. Au existat şi oferte pentru cei cu aptitudini de detective sau de reporter. Inginerii, economiştii sau juriştii aveau şi ei trecere …la angajatorii bistriţeni dacă s-ar fi prezentat.

Finalmente, puţin peste 30 dintre absolvenţi au rămas în atenţia angajatorilor bistriţeni, urmând să fie chemaţi la un interviu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5