Deputatul PNL Ioan Ţintean a fost ales membru în Curtea de Onoare şi Arbitraj

Tinţean va sta alături de zece femei liberale

La Congresul extraordinar PNL, pentru Curtea de Onoare şi Arbitraj şi-au depus candidaturile un număr de 53 de liberali, iar pentru Comisia de Cenzori ai PNL, doar 16. Actualul preşedinte al Curţii de Onoare şi Arbitraj a PNL, Bogdan Olteanu, a declarat că nu mai intenţionează să candideze pentru un nou mandat.

Printre cei 53 de liberali care şi-au depus candidaturile pentru Curtea de Onoare şi Arbitraj s-a numărat şi deputatul PNL Ioan Ţintean, care a fost ales ca şi membru, sau în alţi termeni, judecător al Curţii.

Contactat telefonic, deputatul PNL Ioan Tintean ne-a declarat că această victorie este doar un pas pentru viitoarea provocare care îl aşteaptă, şi anume - Ţintean va candida şi pentru o funcţie de preşedinte în cadrul Curţii de Onoare şi Arbitraj.

„La prima şedinţă pe care o va convoca Biroul Politic Central, se vor depune şi candidaturile pentru funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinţi în cadrul Curţii. Un post de preşedinte ar însemna pentru mine un pas important, deoarece judeţul Bistriţa-Năsăud nu a avut niciodată un reprezentant în conducerea centrală a PNL şi îmi doresc ca judeţul nostru să aibă măcar un reprezentant în noua legislatură”, ne-a declarat Ioan Ţintean.

Curtea de Onoare şi Arbitraj este instanţa supremă a partidului, având atribuţii privind: respectarea prevederilor Statutului şi a Codului Etic al PNL; soluţionarea contestaţiilor privind sancţiunile disciplinare şi investirea candidaţilor; coordonarea activităţilor Consiliilor de Onoare şi Arbitraj Teritoriale.

Din cele 23 de locuri ale Curţii de Onoare si Arbitraj a PNL, zece sunt ocupate de femei, printre acestea numărându-se Alina Gorghiu, Ingrid Zaarour, Loredana Cismaş.

Preşedintele Curţii de Onoare şi Arbitraj sau preşedintele PNL B-N?

Decizie grea pentru Ioan Ţintean. Candidatura pentru funcţia de preşedinte al Curţii de Onoare şi Arbitraj îl face incompatibil cu o eventuală funcţie de preşedinte al Organizaţiei Judeţene PNL, deoarece potrivit regulamentului, membrii Curţii de Onoare şi Arbitraj nu fac parte din nicio altă structură de conducere. Activitatea Curţii de Onoare şi Arbitraj se desfăşoară pe baza Regulamentului aprobat de Delegaţia Politică Naţională.

Întrebat, ce va face în această situaţie, Ţintean a răspuns: „Încă nu este o decizie finală. O să mă mai gândesc la acest lucru”, ne-a răspuns deputatul PNL.

Deciziile Curţii de Onoare şi Arbitraj, precum şi deciziile Consiliilor de Arbitraj Teritoriale rămase definitive sunt obligatorii pentru toţi membrii PNL, precum şi pentru toate organismele de conducere ale partidului. Aceste decizii se pun în executare de către organismele de conducere alese ale PNL.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5