Tot ceea ce trebuie sa stiti despre polita de asigurare RCA

In primul rand, dumneavoastra trebuie sa stiti faptul ca Asigurarea de Raspundere Civila Auto insumeaza un act, mai precis un contract de asigurare, care este incheiat intre proprietarul de drept al unui vehicul si o societate autorizata de asigurari. Iar pentru ca in mediul citadin accidentele reprezinta evenimente neprevazute ce pot surveni voluntar sau involuntar, atunci polita RCA capata o tonalitate obligatorie, fiind totodata actul prin care putem acoperi pagubele aduse tertelor parti implicate.

Spre deosebire de polita RCA, mai exista o asigurare facultativa pe care o putem incheia, cunoscuta sub denumirea de CASCO. Diferentele vizibile intre aceste doua tipuri de polite constau intocmai in adjectivele "obligatoriu"/ "facultativ", dar si in natura despagubirilor oferite de fiecare in parte. Astfel, asigurarea RCA acopera pagubele financiare pe care oamenii le aduc din postura de soferi altor participanti la trafic, in timp ce polita CASCO reprezinta asigurarea propriului autovehicul. Insa, chiar daca asigurarea RCA se individualizeaza prin intermediul obligativitatii sale, autoritatile nationale declara in continuare faptul ca multi soferi aleg sa circule pe strazile autohtone fara a detine o polita RCA valabila.

Mai mult decat atat, fiind un act ce trebuie incheiat chiar si pentru autoturismele care nu se afla in circulatie sau care sunt depozitate in garaje, autoritatile s-au gandit sa introduca amenzi usturatoare pentru soferii care doresc sa "pacaleasca" legea. Iar pentru ca amenzile se ridica de cele mai multe la ori la costul integral al unei polite RCA, sentimentul de responsabilitate ar trebui sa se intaleze omogen in randul tuturor soferilor, indiferent de varsta sau de posibilitatile financiare ale fiecaruia. Drept concluzie, solutia castigatoare la care apeleaza tot mai multi soferi este aceea a unui rca ieftin, o astfel de polita de asigurare neafectand intr-o maniera mult prea drastica bugetul lunar. Insa, participantii activi la trafic care doresc sa intre in posesia unei polite RCA ieftine trebuie sa tina cont de urmatoarele "reguli" nescrise:

  • Este esential sa va asigurati la o societate respectabila, altfel sunteti predispusi sa platiti daunele produse din propriul buzunar in eventualitatea unui accident rutier.
  • Inainte de a semna un contract asigurati-va de faptul ca verificati numarul reclamatiilor inregistrate la ASF, urmarind indicii graitoare pentru seriozitatea, responsabilitatea si profesionalismul societatii respective.
  • Nu va ghidati doar dupa pretul initial pe care il propun companiile de asigurari. Daca istoricul dumneavoasta va ramane unul nepatat de accidente nefericite atunci puteti astepta reduceri consistente la reinnoirea RCA-ului.
  • Nu va sfiiti sa aflati parerile celor din jur despre societatea de asigurari pe care doriti sa o contactati. Referintele pozitive si cele negative ajuta in egala masura soferul nedumerit, oferindu-i acestuia posibilitatea de a invata din greselile altora.
  • Incercati sa acordati o atentie sporita clauzelor, anexelor la contract sau excluderilor referitoare la situatiile in care nu va vor fi acordate despagubirile solicitate. Fiind un domeniu volatil, fiecare asigurator isi poate stipula in contract propriile reguli de despagubire.

Iar daca regulile prezentate nu va ajuta sa intrati in posesia asigurarii RCA compatibile cu propriul buget, atunci puteti miza pe variante platii in rate, majoritatea companiilor oferind clientilor lor aceasta posibilitate de a-si achita politele in vigoare. Exceptand avantajul dobanzii de 0 % si al celor 12 rate, dumneavoastra va bucurati si de faptul ca puteti efectua online intreaga procedura.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5