Tradiţii culinare şi povesti de Crăciun în Europa

Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, prin Centrul Europe Direct Bistriţa a organizat luni, 12 decembrie 2011, ora 16,00, evenimentul „Tradiţii culinare si povesti de Crăciun în Europa”. Elevi ai Şcolii Generale nr. 1, împreună cu frăţiorii, surioarele, prietenii mai mici, părinţii şi bunicii lor au aflat cum se sărbătoreşte Crăciunul în alte state membre ale Uniunii Europene şi l-au ajutat pe Moş Crăciun în pregătirea activităţilor specifice.

Studiile şi experienţa acumulată în domeniul comunicării europene, ne arată că printre cei mai activi multiplicatori de informaţie europeană şi cei mai mari suporteri ai Uninii Europene se numără copii.

În vederea facilitării accesului copiilor la informaţii pe teme europene, Camera de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, prin Centrul Europe Direct Bistriţa a organizat, luni 12 decembrie 2011, la Hotel Cora, evenimentul intitulat „Tradiţii culinare şi poveşti de Crăciun în Europa”. Elevii clasei a III-a D „Step by step” din cadrul Şcolii Gen. Nr. 1, îndrumătoare doamnele profesoare Florica Chereja şi Irina Rusu, au fost investiţi cu titlul de „Ajutoarele lui Mos Crăciun” în timp ce, frăţiorii surioarele şi prietenii mai mici cu titlul de „Spiriduşi”. În aceasta calitate, micuţii au realizat diverse activităţi: postere pe tema Crăciunului European, împodobirea bradului de Crăciun, împachetarea cadourilor, decorarea mesei de Crăciun, decorarea de inimioare şi steluţe din turtă dulce, confecţionarea oamenilor de zăpadă din brânzică şi a altor personaje comestibile, interpretarea de colinde.

În plus, evenimentul a vizat sensibilizarea copiilor cu privire la voluntariat, fiind dedicat Anului European 2011 al voluntariatului. Fiecare copil a donat o jucărie proprie în beneficiul altor copii cu posibilităţi reduse.

Eforturile lor au fost răsplătite de prezenţa lui Moş Crăciun care a poposit şi la Bistriţa încărcat cu daruri şi mulţumiri. Sacul Moşului nu a rămas gol, copii având grijă să îl încarce cu cadourile donate, pentru a trezi zâmbete şi pe chipul celor mai puţin norocoşi.

Filmul evenimentului va constitui conţinutul unui videoclip ce va fi trimis colegilor de la Centrul Europe Direct Oldenburg (Germania) care realizează o colecţie de videoclipuri conţinând mesaje şi cântece de Crăciun ale copiilor din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. Colecţia va putea fi vizualizată pe Youtube la adresa: www.youtube.com/EuropeanChristmas. Acţiunea va asigura astfel un efect multiplicator, prin capacitatea de diseminare în cadrul Reţelei de Informare Europe Direct, constituită la nivelul Uniunii Europene.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5