Tronsoanele de drum judeţean spre Colibiţa şi peste Strâmba vor fi gata în această vară

         Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că Loturile 2 si 3 din DJ 172 D, Poarta Transilvaniei, vor fi finalizate în această vară, respectiv DN 17-prundu Bârgăului Colibiţa şi DN 17- Josenii Bârgăului-Strâmba-Ilva Mică. De asemenea, lucrările de reabilitare pe Lotul 5, Măgura Ilvei-Lunca Ilvei vor fi încheiate până la finalul anului.

Pentru Lotul 4, Ilva Mică-Năgur Ilvei contractul a fost reziliat pe cale amiabilă, urmând să fie reluată procedura de achitiţie publică.

„Mai avem partea de tronson 2 din Lotul 1, de la intersecţia cu drumului Blajului până la Miţa, unde am avut foarte mari probleme cu stabilitatea terenului şi am lucrat foarte mult la studiile geo şi la soluţii. Va trebui să adoptăm nişte soluţii care nu au fost prinse în studiul de fezabilitate, pasarele pentru că nu stă terenul şi nu poţi pune asfalt să se ducă în vale, viaducte şi alte lucrări. Suntem în permanent contact cu finanţatorul, mai exact cu organismul intermediar care este ADR Nord-Vest. Pentru fiecare decizie pe care o luăm trebuie să fim în acord cu el pentru a nu avea altfel de surprize în ceea ce priveşte finanţarea”, a explicat preşedintele Radu Moldovan.

Potrivit acestuia, există finanţare pentru „sute de kilometri de drumuri”, care sunt în diferite stadii de execuţie. „Cu mici excepţii, îmi doresc ca la finalul celui de al doilea mandat, în iunie 2020, să ne apropiem de 700 kilometri de drum modernizat din cei 730  cât are reţeaua de drumuri judeţene”, a adăugat preşedintele Moldovan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5