Un bistrițean a găsit într-un cărucior la magazin un portofel cu 2350 de lei. Ce a făcut cu el !

Într-un cărucior pentru cumpărături, din parcarea unui supermarchet, bistrițeanul de 32 de ani a găsit un portofel în care se aflau mai multe carduri, documente, dar și suma de 2350 de lei. L-a dus la Poliția Municipiului Bistrița, iar polițiștii i-au mulțumit și l-au anunțat cu bucurie pe proprietar, un bistrițean de 74 de ani, că este un norocos.

Îi mulțumim lui Ionel-Lucian și ne dorim să cunoaștem cât mai multe persoane care să acționeze exact ca el într-o situație similară!

Totuși, celor care se știu mai puțin norocoși, polițiștii le recomandă să țină cont de câteva sfaturi care îi pot feri de astfel de evenimente nedorite:

Să păstrați întotdeauna geanta sau poșeta astfel încât să aveți permanent contact vizual, în partea din față a corpului și închisă.

Să purtați portofelul sau banii într-un buzunar interior al vestimentației, în partea din faţă, cât mai aproape de corp! Niciodată în buzunarul din spate al pantalonilor, niciodată în căruciorul de cumpărături!

Evitaţi să aveţi asupra dumneavoastră sume mari de bani, în numerar, iar atunci când achitaţi cumpărăturile, nu scoateţi toată suma de bani, ci numai necesarul plăţii contravalorii acestora!

Atunci când efectuaţi plata cu cardul, tastaţi codul PIN cu discreţie, pentru a nu fi observat de cei din jur!

Furturile din buzunare şi genţi se comit în special în locurile aglomerate. Dacă sunteţi împins în astfel de locuri, verificaţi-vă imediat buzunarul cu bani sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteţi victima unei înscenări a unui hoţ!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5