Varujan Vosganian: Vrem ca ALDE să fie comparabil ca mărime cu PNL

Deputatul Varujan Vosganian susţine că obiectivul ALDE este ca în următorii doi ani electorali să obţină rezultate apropiate de cele ale PNL, astfel ca, atunci când în România guvernarea va fi de stânga sau de dreapta, „ceea ce reprezintă acum ALDE să reprezinte atunci dreapta”.

Obiectivul nostru pentru cei doi ani electorali este acela ca, în ceea ce priveşte ordinul de mărime, să fim comparabili cu PNL, ordin de mărime însemnând că dacă dânşii au sub 20 (n.n.%), noi să avem peste 10, dacă dânşii au peste 25, noi să avem între 15-şi 20, astfel încât să nu părem o expresie mai mică a unui liberalism care e reprezentat de PNL. Să fim la acelaşi ordin, astfel încât pentru momentul când România va intra într-o normalitate şi guvernarea va fi de dreapta sau de stânga, ceea ce reprezintă acum ALDE să reprezinte atunci dreapta”, a menţionat vicepreşedintele ALDE.

Acesta a precizat că în 28 ianuarie 1990, la discuţiile cu partidele istorice, „erau doi tineri care şi astăzi sunt vechi, dar nu bătrâni”, care acum sunt printre liderii ALDE, respectiv Călin Popescu Tăriceanu şi Varujan Vosganian, iar dacă dreapta politicii româneşti ar ajunge unde trebuia să fie ea din 1990, atunci nu ar mai fi fost „liderii de circumstanţă care s-au succedat la PNLîn ultima vreme”.

„Nu vreau deloc să-i bârfesc, dar ALDE este tocmai expresia confuziilor, ambiguităţilor, imperfecţiunilor pe care le-a avut mişcarea liberală. Dacă mişcarea liberală nu ar fi făcut înţelegerile acelea, Crin Antonescu nu anunţa cronica unei demisii previzibile, dacă nu se trecea la PPE fără negocieri, fără consultări largi a masei liberalilor, dacă nu se promova nesăbuit imaginea lui Klaus Iohannis fără să se vadă care e haloul de influenţă din jurul lui şi dacă nu se făcea fuziunea cu Partidul Democrat,  fără ca Partidul Democrat să treacă printr-o carantină severă, nu ar fi existat astăzi ALDE şi cei care conduc astăzi ALDE ar fi condus Partidul Naţional Liberal, ceea ce sper să se întâmple într-o bună zi”, a declarat Varujan Vosganian.

Vicepreşedintele ALDE a spus că cei care sunt din generaţia sa, a celor care au condus PNL în timpul guvernării 2004-2008, mai toţi sunt la ALDE. „Sigur că mai sunt 2 discipoli de-ai noştri care au rămas în PNL, dar eu nu mă bazez atât pe cei care conduc PNL astăzi, ci mă bazez pe oamenii pe care îi cunoaştem în judeţe, în oraşe, comune, oameni cu care am făcut campaniile electorale din PNL şi care sunt numeroşi. Eu am relaţii foarte bune cu mai toţi primarii PNL din judeţul Iaşi şi care ar fi bucuroşi să se întoarcă la vremurile de odinioară”, a mai precizat Varujan Vosganian.

 

Comentarii

13/10/18 11:54
Cititor

DOMNUL VARUJAN, NU NUMARUL DE MEMBRII FAC UN PARTID SA FIE PUTERNIC, CI NUMARUL DE VOTURI ACORDATE si primite , IN BAZA PROGRAMULUI PE CARE ACESTA-L ARE DE GUVERNARE si in baza caruia are sau nu " priza " la populatie .

17/10/18 10:00
comentator

Pai ei, in naivitatea lor ( egal in ce partide ) au impresia ca toti membrii unui partid, voteaza cum le dicteaza partidul si cu cat sunt mai multi, cu atat au mai multe voturi, ceea ce nu prea-i asa deoarece cel putin 60% dintre oameni, voteaza cu " mintea " si nu cu " inima " !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5