Varujan Vosganian: PNL dacă ar înşira toţi curtezanii, probabil ar rivaliza cu Penelopa

Vicepreşedintele PNL, Varujan Vosganian, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Bistriţa, că atitudinea PNL este o atitudine serioasă şi ea se asociază cu ,,o curte” asiduă pe care i-o face PDL şi PSD.

,,Suntem de-a dreptul stânjeniţi că nu alergăm în întâmpinarea acestor invitaţii călduroase, pe care ni le fac domnii Ponta, Iliescu, Băsescu, Cristian Preda, dar câţi alţii. Dacă aş înşira toţi curtezanii, probabil că PNL ar rivaliza cu Penelopa”, a afirmat Varujan Vosganian.

El a reiterat ideea că PNL nu este detergentul de serviciu al PDL, precizând că dreapta trebuie unificată, dar nu cu PDL, despre care Vosganian spune ,,că nu are vreo legitimitate să se aşeze pe dreapta”.

,,Noi socotim aşa, în primul rând, aşa cum am mai spus, noi nu suntem detergentul de serviciu al PDL. De câte ori PDL i-a fost greu şi-a adus aminte de PNL, de câte ori i-a fost bine a încercat să omoare PNL. Se pare că îi e foarte greu, dacă a început să ne facă, din nou, în acest fel, curte. Şi noi credem că dreapta trebuie unificată, dar nu credem că dreapta este o barcă de salvare pentru sinistraţii istoriei şi că PDL are vreo legitimitate să se aşeze pe dreapta”, a declarat Vosganian.

În ce-i priveşte pe social-democraţi, vicepreşedintele PNL, Varujan Vosganian a cerut PSD ca în loc să bată la gard îmbrăcat în costum de ginerică, să mediteze la un proiect politic serios, în care să invite UDMR şi minorităţile, pentru a duce la căderea Guvernului Boc, în integralitatea sa.

,, Sesizăm la PSD o anumită lipsă de determinare şi asta a făcut să ratam momentul când aveam moţiunea de cenzură, când grupul UDM, şi mai ales, grupul minorităţilor au cerut un proiect politic pentru a putea susţine moţiunea de cenzură, iar noi nu am fost capabili să facem asta, pentru că PSD a refuzat sistematic să decidă împreună cu noi asupra unui posibil prim-ministru şi asupra unui proiect politic concret. E nevoie de un astfel de proiect politic, pentru că altminteri, dacă PDL va rămâne la putere va transforma alegerile viitoare în tarabele Templului, va negocia orice, cu o populaţie sărăcită, cu o lipsă acută de încredere acută în clasa politică, iar alegerile următoare se vor transforma într-un iarmaroc.

Pentru salvarea democraţiei româneşti şi pentru ca anul 2012 să devină un an al relansării, şi nu un an al pregătirii, printr-un populism reloaded, un fel de Matrix al populismului, e nevoie de un proiect politic şi noi cerem PSD ca în loc să ne bată la gard îmbrăcat în costum de ginerică, să mediteze la un proiect politic serios, în care să invităm de partea noastră UDMR şi minorităţile, să ducem la căderea acestui Guvern, în integralitatea sa”, a concluzionat fostul ministru al Finanţelor.

Varujan Vosganian a participat, joi seara, la lansarea proiectului politic ,,10 pentru Bistriţa”, proiect cu care organizaţia municipală a PNL vrea să câştige alegerile locale în 2012.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5