10 pentru Bistriţa, lansat oficial

Vosganian: Recuperarea politică se face prin oameni şi prin idei

Joi seara. Cu o jumătate de oră întârziere, în aşteptarea oaspeţilor, vicepreşedintele PNL, Varujan Vosganian, şi preşedintele PNL Bihor, deputatul Cornel Popa, într-o sală plină cu liberali şi simpatizanţi, proiectul organizaţiei municipale „ 10 pentru Bistriţa” a fost lansat oficial în dezbatere publică.

,,E prima data când organizaţia municipala umple o sală ca lumea” a spus în deschidere vicepreşedintele PNL BN, Dorin Dobra, responsabil cu oferta politică a proiectului.

Au luat mai apoi cuvântul oaspeţii, care au lăudat iniţiativa liberalilor de la Bistriţa.

,,Am aflat de acest proiect acum mai multă vreme, şi mă bucur că acest proiect este acum într-un stadiu avansat şi unul dintre motivele pentru care am ţinut să vin e să ajut la popularizarea acestui proiect şi la crearea unor proiecte similare în restul ţării. Eu pornesc de la ideea că din păcate ceea ce lipseşte României este un proiect politic. (…)Semnalul care se dă acum la Bistriţa este foarte important. E un semnal care se dă şi opiniei publice pentru a vedea atunci când va vota cine ar putea să reprezinte mai bine interesul judeţului şi clasei politice de reunire în jurul unui proiect în plan judeţean care să ducă la ocupare, la atragerea investiţiilor, modernizarea instituţională şi este în acelaşi timp şi o invitaţie către profesionişti, către oamenii de calitate să înnobileze prin prestigiul lor clasa politică. (…) E din partea noastră un gest de modestie, considerăm că nu suntem suficienţi şi avem nevoie de oameni, cei 10 se vor multiplica de încă 10 ori, şi eu cred că la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, ei se mai pot multiplica, încă, atât de valoros este judeţul dumneavoastră, dacă însă politica se va baza în sfârşit pe dialog, şi nu pe confruntare, ci toate partidele vor decide că există idei care pot fi susţinute, abia atunci vom reuşi, astfel nu putem duce la bun sfârşit acest proiect”, a afirmat vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian.

Fostul ministru al Finanţelor a precizat că România avea nevoie de un astfel de proiect, cum este proiectul organizaţiei municipale PNL Bistriţa, despre care Vosganian a spus că este o organizaţie ambiţioasă, decisă să schimbe modul de a face politică.

,,România nu are un astfel de proiect şi trebuie să îl aibă. Aici la Bistriţa, pornim puţin invers, pornim de la oameni către proiect. Zece oameni nu este puţin. Zece era unitatea cea mai mică a armatei romane, şi în cazul acesta avem o organizaţie locală foarte ambiţioasă aici la Bistriţa, decisă să schimbe modul de a face politică. Recuperarea politică se face prin oameni şi prin idei”, a menţionat Vosganian.

Obiectivele politice ale proiectului ,,10 pentru Bistriţa” sunt câştigarea unui procent de minim 25% pentru lista de consilieri, accederea în turul 2 cu candidatul pentru funcţia de primar şi maximizarea puterii administrative a PNL Bistriţa în cadrul Consiliului Local.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5