Vasile Moldovan, candidatul ALDE pentru Primăria Bistriţa, critică lucrările de proastă calitate de pe pasaje
Vasile Moldovan, candidatul ALDE pentru Primăria Bistriţa, nu va apela la atacuri la persoană în această campanie electorală, dar nu va tolera greşelile făcute de competitori, în special de actuala administraţie. În cadrul unei conferinţe de presă, Moldovan a făcut referire la o serie de proiecte derulate de municipalitate, într-un mod defectuos sau amânate, referindu-se la modernizarea Pieţei Decebal, proiect rămas după 8 ani tot la stadiul de „SF” sau zona de agrement din Pădurea Codrişor.
„În aceste zile am constatat modul în care au fost executate lucrările cu finanţări europene, pe Axe. Chiar şi acum, la remedierile care s-au făcut, tot nu e bine. Astăzi demontau nişte dale, mâine le montau la loc, a treia zi o luau de la capăt. Până la această dată, apreciez că aceste lucrări au fost făcute de proastă calitate, dar şi materialele sunt de proastă calitate. Constat că aici, în primul rând, beneficiarul nu a asigurat supravegherea lucrărilor, respectarea proiectului. Proiectantul nu a asigurat asistenţa pe teren, şi nu în ultimul rând materialele de proastă calitate”, a reclamat fostul primar Vasile Moldovan.
Acesta s-a referit şi la cele două proiecte cu finanţare europeană care nu au fost „închise” la finele anului 2015, şi anume edificarea Campusului şcolar de la CN „Liviu Rebreanu” şi reabilitarea termică a unor blocuri, fapt care a condus la suportarea cheltuielilor de către municipalitate. În vizorul lui Vasile Moldovan a intrat şi domeniul salubrizării oraşului, care lasă de dorit, responsabilă de acest lucru fiind administraţia în frunte cu Ovidiu Creţu.
„Voi continua să am discuţii, dialoguri cu toţi reprezentanţii celor şase cartiere ale municipiului. Voi ţine ca în lista pentru Consiliul Local să existe din fiecare cartier un reprezentant, astfel încât ei să se simtă responsabili de ce se face acolo”, a menţionat Vasile Moldovan.
Citiţi şi:
- Radu Moldovan: Condamn astfel de gesturi. Această regie proastă a fost dejucată
- Ioan Turc: Primăria Bistrița, sub administrația PSD, ne-a obișnuit cu lucrări scumpe și de proastă calitate
- Importanţa ţesăturilor şi cum să nu te faci de ras cu un cadou ieftin şi de proastă calitate
- Daniel Funeriu face impresie proastă în PDL
- Ionuţ Simionca, candidatul PMP pentru Bistriţa: Vreau să-l reprezint pe bistriţeanul de rând!
Comentarii
In mandatul lui Cretu, deviza este: „Doi incarca, doi descarca-noi muncim cu drag”. Si asta pentru ca de cativa ani acest primar intoarce pietrele din centrul orasului de pe o parte pe alta neglijand total alte cartiere.
Nu-i singurul loc in care lucrarile de reparatii executate in centrul istoric pe asa-zisele axe turistice se prezinta execrabil.
Este suficient sa faci o plimbare prin Centrul Istoric proaspăt modernizat care ar trebui să facă plăcere oricărui bistriţean sau turist, însă din păcate la investiţia recent finalizată lucrarile au fost făcute de mântuială şi cu materiale de proastă calitate. Încă de la început, la proiectul european de 10 milioane de euro accesat pentru refacerea Centrului Vechi, primarul Cretu si-a bagat coada alegand un pavaj scump din import, dar de proasta calitate dintr-o roca friabila care se sfarama. Si asta, in timp ce la Magura Ilvei , intreprinderea „Andezitul SRL” produce pavaje de foarte buna calitate din andezit, o roca din familia granitului foarte rezistenta la uzura.
Asadar , din cauza unui individ care crede ca el le stie pe toate, în reabilitarea Centrului Vechi al orașului au fost probleme cu pavajul de proasta calitate, care nici macar nu a fost montat corect şi se mişca. De asemenea, capacele de canal au ruginit, coşurile de gunoi – care au rezistat distrugerilor – la fel. Dupa nici măcar o vară și o iarnă ușoară toată investiția din bani europeni a fost compromisa, iar acum, piatra cubică se sfărâmă de-a dreptul, bucăţile de pavaj cu emblema oraşului s-au fisurat, multe coşuri de gunoi au fost distruse şi stâlpişorii de beton s-au înclinat şi nu mai au mult până cad cu totul. Bistriţenii care trec zilnic prin Piaţa Mică, fie pe jos sau cu maşina, spun că pe zi ce trece dalele se mişcă tot mai tare şi că mai nou acest lucru se simte chiar şi sub roţile maşinilor. Si cu toate astea, primarul Cretu se lauda cu ceva timp in urma ca a supravegheat personal lucrarile si se declara multumit de calitatea acestora in ptoportie de 95%. Probabil prin ochelarii sai se vede altfel decat vad bistritenii.
In orice caz cu inca un mandat „Cretu” la primarie, se alege praful de Bistrita.
Si acesta este doar un exemplu din multe altele. Sa nu uitam ca mutilarea copacilor cu drujba, mutarea statuilor de la locul lor firesc și "mobilarea" spatiului urban cu kitsch-uri precum struții, ouăle sau merele de plastic, au facut orasul Bistrita de rasul lumii.
Vezi: http://www.catavencii.ro/bistrita-orasul-unde-s-a-rasturnat-carul-cu-pei...
Nea Vizitatorule , exagerezi rău! Poate scrii din auzite. Ai păşit pe acolo?Minciuna e păcat. Arta "băgării de seamă", a criticismului nu se pretează în aceste cazuri.
Macar dupa Cretu se vede ceva in oras dupa Moldovan nu am vazut ca avem primar....asa cum este Cretu a renovat parcul sa imi duc copilul......decat sa il votez pe Moldovan mai bine imi rup o mana....
Pentru cei cu memorie scuta, reamintim ca in mandatul lui Vasile Moldovan au fost aduse doua firme cu capital strain in Bistrita: Leoni si Roseyarns. Strada Liviu Rebreanu, a fost amenajata si devine pietonal. Au fost reabilitate 36 de strazi aproape simultan. Tot in domeniul investitiilor publice, s-a construit cartierul ANL Subcetate, s-a finalizat Scoala Generala nr.6, s-a reabilitat interiorul primariei, si s-a construit Capela de pe strada Tarpiului. Dupa cel de-al doilea mandat, ca director de proiecte cu finantare europeana in cadrul Consiliului Judetean, cea mai importanta realizare din Programul Operational Sectorial (POS-mediu) a fost finalizarea investitiilor pentru Sistemul de management integrat al deseurilor din Judetul Bistrita-Nasaud, primul de acest fel din tara. Din pacate, nici pana astazi, cei din administratia judetului nu au reusit sa-l puna complect in functiune.
Cartierul ANL Subcetate, construit in mandatul lui Vasile Moldovan, putea sa devina cel mai select cartier al Bistritei. Pozitionat pe un platou mai inalt fata de restul orasului, ofera o priveliste splendida asupra imprejurimilor. Din pacate a trebuit sa vina Cretu cu idei putine si fixe, care a strecurat in cartier cateva „blocuri sociale” pe care le-a populat cu o fauna dubioasa, spre dezamagirea si indignarea locuitorilor de aici, reducand totodata perspectivele dezvoltarii unei zone rezidentiale, care putea deveni o perla. Problemele cu gunoaiele aruncata peste tot sunt in buna parte din cauza chiriaşilor din blocurile sociale care distrug totul si a mizeriei care reprezinta un focar de infectie. Aceasta situaţie este si si mai evidenta la locuintele sociale din Subcetate, unde mizeria şi mirosurile pestilentiale tind sa invadeze intregul cartier.
Mizeria din scările de bloc , geamurile sparte, pereţii murdari şi rigipsul distrus afecteaza peisajul intregului cartier ANL Subcetate. Prin urmare, este de înțeles reticența locatarilor din zona Subcetate de a-și cumpăra un apartament sau o garsonieră în această zonă, preferand să locuiască cu chirie. De când aici au fost mutați o bună parte din romii din centrul orașului, zona a devenit destul de periculoasă, zgomotoasă și murdară.
Acum, dupa ce raul a fost facut e mai greu sa corectezi urmarile, dar nu imposibil.
Adaugă comentariu nou