Vezi ce poezie le-a citit Varujan Vosganian, primvicepreşedintele USR, colegilor de la Bistriţa

Gala Premiilor Societăţii Scriitorilor din Bistriţa-Năsăud a fost onorată de prezenţa prim-vicepreşedintelui Uniunii Scriitorilor din România, ministrul Varujan Vosganian, care le-a mărturisit scriitorilor bistriţeni că le cunoaşte activitatea şi că judeţul nostru are scriitori importanţi bine cotaţi la nivel naţional.
În faţa confraţilor de condei, Vosganian a citit o poezie proprie:

Atunci a început să plouă
Picăturile aveau gust de lacrimă sărată şi dulce
De partea cealaltă a Golgotei
Copacii plângeau privind la Mântuitorul copacilor răstignit
Pe omul în formă de cruce

"Noi niciodată nu ne-am gândit la suferinţa lemnului pe care stă Isus, şi dacă privim din perspectiva copacilor, pentru care crucea este Isus, poate că şi copacii îşi plâng Mânuitorul lor care a fost răstignit" a declarat poetul Vosganian.
Poezia, scrisă în faţa confraţilor, va fi aşezată, în manuscris, în următorul număr al revistei Mişcarea literară.
"Într-un moment mai dificil sufletesc am fost pe Muntele Athos. Când am fost ministru am dat un act normativ prin care în fiecare an mergeau 200 mii de euro la Schitul românesc Prodrom din Muntele Athos. Asta era în 2007. În 2009 nu mai eram ministru, era prin martie, şi m-am dus la Munte. Era un stareţ bătrân Petroniu care mi-a spus: domnul Vosganian nu mai eşti ministru nu mai ai ce ne da, scrie-ne o poezie. Au venit toţi călugării cu lămpaşe şi în miez de noapte am scris această poezie. Iată un mod în care stareţul Petroniu a vrut să-mi dea mângâiere sufletească şi să-mi spună că fiecare are ceva de dăruit" a spus vicepreşedintele USR.

Comentarii

19/03/16 11:24
Raul Constantinescu

Felicitări! Varujane, fii mai sobru, totuși!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5