Vezi cele mai râvnite specializări în liceele din Bistriţa-Năsăud!

Profilul „Ştiinţe ale naturii” din cadrul Colegiului Naţional Andrei Mureşanu din Bistriţa este cel mai râvnit de elevii de clasa a VIII-a din Bistriţa-Năsăud care doresc să urmeze filiera teoretică a unui liceu. Acest lucru a fost evidenţiat de studiul privind orientarea şcolară a elevilor de clasa a VIII-a din Bistriţa-Năsăud, realizat de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Bistriţa-Năsăud, în cadrul căriua au fost chestionaţi peste 72% dintre viitorii absolvenţi de gimnaziu. 


În cadrul filierei teoretice, în ordinea preferinţelor viitorilor boboci figurează „Ştiinte Sociale” din cadrul Colegiul Naţional Andrei Mureşanu, Bistriţa; Filologie la Colegiul Naţional Liviu Rebreanu; Matematică-Informatică la Colegiul Naţional Liviu Rebreanu şi Economic la Colegiul Economic din Năsăud. La filiera vocaţională, sportul conduce detaşat (LPS Bistriţa) cu peste 40% din obţiuni, urmat de pedagogic din cadrul Colegiului Naţional George Coşbuc, Năsăud. În cadrul filierei tehnologice, predomină specializarea mecanică, preferat fiind Colegiul Tehnic Infoel, Bistriţa.


Acelaşi studiu arată că cele mai solicitate licee, în funcţie de opţiunile elevilor,  sunt C.N. Andrei Mureşanu (12.45% dintre opţiuni), C.N. Liviu Rebreanu (12.15% dintre opţiuni), Colegiul Tehnic Infoel (7.86% dintre opţiuni), Liceul cu Program Sportiv (6.57% dintre opţiuni) şi Colegiul Tehnic Grigore Moisil (5.82% dintre opțiuni), din Bistriţa. La Beclean, conduce în topul preferinţelor Colegiul Naţional Petru Rareş (6.62% dintre opţiuni), la Năsăud – Colegiul Naţional George Coşbuc (8.71% dintre opţiuni) şi Colegiul Economic (5.07% dintre opțiuni), iar la Prundu Bârgăului -  Liceul Teoretic Radu Petrescu (3.08% dintre opţiuni).


  Majoritatea acestor licee sunt incluse în topul celor 10 licee de prestigiu din judeţ, ceea ce arată că în alegerile de carieră elevii țin cont și de prestigiul liceului, coroborat cu rezultatele şcolare obţinute în gimnaziu, aptitudini/interese și posibilitățile materiale. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5