Vezi ultimele precizări referitoare la recalcularea pensiei anticipate parţiale!

În Monitorul Oficial nr. 908, din 20 noiembrie 2017, a fost publicată Legea nr. 216/2017 pentru completarea art. 65 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Modificarea legislativă dispune ca persoanele ale căror drepturi de pensie anticipată parţială s-au deschis în perioada 1 ianuarie 2011 – 16 iulie 2016 beneficiază de recalcularea pensiei. Astfel, cuantumul pensiei anticipate parţiale se stabileşte din cuantumul pensiei pentru limită de vârstă, prin diminuarea acestuia în raport cu stagiul de cotizare realizat şi cu numărul de luni cu care s-a redus vârsta standard de pensionare, conform tabelului nr. 2^1 la art. 65.

         Recalcularea se face doar la cererea persoanei interesate, iar drepturile de pensie recalculate se cuvin şi se plătesc începând cu luna următoare înregistrării acesteia la casa teritorială de pensii în evidenţele căreia se afla dosarul de pensie al solicitantului.

         Noile dispoziţii se aplică persoanelor care, până în luna depunerii cererii, inclusiv, nu au îndeplinit condiţiile pentru acordarea pensiei pentru limita de vârstă.

         Prin urmare, de aceasta recalculare vor beneficia doar persoanele care solicita acest lucru expres şi drepturile lor de pensie anticipată parţială s-au deschis până la data de 16 iulie 2016. 

Comentarii

21/11/17 17:23
jurist

După cum spune aliniatul 3 din prezenta scrisoare,cei care s-au transferat începând cu data de 17 iulie 2016 la pensie pentru limită de vârstâ au rămas de fraieri, nu li se mai recalculează pensia. Mi se pare nedrept și neconstituțional.Propun contestație la Min. Muncii și Curtea Constituțională.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5