Fotbal Liga a III-a

Victorie muncită, dar câştigată pe merit

Voinţa Livezile – Luceafărul Oradea 1-0

Romuli, timp frumos, teren excelent, spectatori circa 100, avertismente: Apostolache, Giura, Grosu şi Trofin; eliminări: Apostolache – min. 65; marcator: Măjer în min. 30 din penalty.

VOINŢA: Voievod, Budăcan, Precup I. (cpt.), Diudea, Albuţ (min.78 Bugnar), Măjer, Ruscău V. (min. 91 Olariu), Gotea (min. 89 Bodolan), Rus (min. 85 Solomon), Sighiartău şi Apostolache. Rezerve: Rauş, Măgeruşan, Homei şi Niculai. Antrenor – Sandu Borş, secondat de Nelu Baciu; antrenor cu portarii – Gabriel Szabo.

LUCEAFĂRUL: Goia, Pocian, Bulz, Morar, Chilea (min.72 Codoban), Giura, Dumiter (min.45 Buştea), Magda (min.45 Grosu), Trofin (min.58 Riş), Ianc şi Neaga. Rezerve: Gheţe, Cipău, Monenciu. Antrenor – Farcaş Florin.

Au arbitrat bine, la centrul terenului – Maghiar Dan din Baia Mare, ajutat la cele două linii de Balint Marius şi Câmpeanu Ionuţ din Cluj-Napoca. Observator de joc: Ciocan Ioan, observator de arbitri: Păduraru Marius.

Sâmbătă, 17 octombrie, de la ora 15, pe frumoasa bază sportivă din Romuli s-a disputat partida de liga a treia dintre echipele Voinţa Livezile şi Luceafărul Oradea. Am asistat cu toţii la un adevărat derby, la care ambele echipe au luptat de la egal la egal până la ultimul fluier al partidei. De remarcat travaliul celor două echipe, creându-şi ocazii la cele două porţi. Dacă ar fi vorba să remarc pe cineva, mi-ar fi fost greu, dar totuşi înclin să cred că portarul Voievod a închis poarta încă din debutul partidei prin reuşitele sale. Prima fază notabilă s-a petrecut chiar în debutul partidei, min.2, când Apostolache driblează doi jucători, şutează puternic din 10 m, dar se opune portarul respingând în corner. Opt minute mai târziu, oaspeţii ripostează prin Dumiter, cu un şut puternic dar mult peste bara transversală dintr-o situaţie bună. După atacuri repetate ale gazdelor, urmaşii mult aşteptatului gol din min. 30, când Sighiartău intră cu balonul în careul de 16 m, cu o scăriţă, îl face pe portarul Goia, iar acesta îl agaţă, iar arbitrul partidei indică, corect, punctul cu var. Execută Măjer: 1-0. Min. 65 – situaţie bună de gol pentru Rus Sebi, care slalomează printre fundaşi, intră în careul de 16 m, se apropie de poartă, iar din opt metri trimite în plasa laterală. Un minut mai târziu, jucătorul Apostolache, avertizat cu un galben, vede pe cel roşu în momentul când trebuia să fie schimbat acesta a părăsit suprafaţa de joc încetinind, iar arbitrul partidei i-a arătat al doilea galben şi totodată pe cel roşu, nemaiputându-se produce schimbarea. De menţionat faptul că la finalul partidei arbitrul de centru nu a fost inspirat şi a arătat prea uşor acest cartonaş galben, nemaiţinând cont că mai are unul. Din acel moment oaspeţii au venit ca tăvălugul peste noi, dar defensiva împreună cu Voievod a fost la înălţime. Fiecare secundă era un calvar pentru suporterii veniţi la joc sau mai bine spus un final interzis cardiacilor. Min. 80 – Ianc trimite o torpilă de la 25 m razant cu bara, iar două minute mai târziu, Grosu trimite balonul în bară în urma unui şut de la 20 de metri. Aşadar, echipa noastră Voinţa Livezile a mai făcut o victimă în Liga a treia, de data aceasta de la Oradea, trecându-şi în visteria lor şi cele trei puncte muncite ce-i drept, destul de greu, dar pe merit.

De remarcat prezenţa la joc, printre cei 100 de suporteri, a primarilor, Ioan Moniţa şi cel al comunei Livezile – Olimpiu Neamţ, încurajând echipa până la finalul partidei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5