Fotbal. Finala „Cupei României Timişoreana” Faza judeţeană

Au câştigat tot: campionat, baraj Liga a III-a şi Cupa României („3 în 1”)

Viitorul Lechinţa vs Voinţa Livezile 3-4 (0-0)

Duminică, 19 iunie, de la ora 17.00, Lechinţa a fost în centrul atenţiei sportive din judeţul nostru. Spuma fotbalului s-a adunat pe cocheta bază sportivă din această minunată comună pentru finala competiţiei Cupa României, faza judeţeană. S-au întâlnit cele mai puternice echipe din judeţul nostru, Viitorul Lechinţa şi cea mai galonată echipă a ediţiei care s-a încheiat – Voinţa Livezile.

Am asistat la o partidă foarte frumoasă, echilibrată cu goluri multe, spectacolul salvat de cele şapte goluri, toate marcate în repriza secundă.

În prima parte a jocului, ambele echipe au jucat econom, mai mult în centrul terenului, aşteptând fiecare greşeala celuilalt. Notăm două faze identice pentru ambele echipe, atât Măgeruşan, cât şi Sighiartău sunt blocaţi înainte ca aceştia să tragă la poartă singuri cu portarii. Imediat după pauză, mai precis în min. 50, lovitura liberă executată magistral de la 25 m lateral stânga de către Budăcan, direct în vinclul porţii lui Gălăţan, 1-0. Şapte minute mai târziu, gazdele egalează prin Apostolache, în urma unei greşeli a defensivei oaspete, 1-1.

Min. 63, atacantul Rus Sebi este faultat în suprafaţa de pedeapsă, iar centralul partidei indică punctul cu var. Execută Sighiartău în partea opusă a portarului, 1-2. Trei minute mai târziu, Şteţco trimite o torpilă de la 25 m, foarte aproape de stâlpul porţii lui Voievod. Un minut mai târziu, din nou oaspeţii profită de un penalti executat de acelaşi Sighiartău, majorând scorul la 1-3. Min. 75, o încăierare la mijlocul terenului, urmat de doi eliminaţi, Gălăţan şi Marc, de la oaspeţi, cât şi multe cartonaşe galbene. Min. 84, Sighiartău urcă cu balonul la picior, pasează lateral pentru Budăcan, iar acesta şutează în colţul lung, 1-4, Min. 88, lovitură liberă pentru gazde, portarul Voievod îşi aşază zidul, dar Grad nu mai aşteaptă nimic, trimite lângă bară, 2-4. Acelaşi jucător înscrie cu capul în min. 94, reducând din handicap, 3-4, închizând tabela de marcaj. De remarcat că pentru Lechinţa ai jucat cinci jucători transferaţi de la echipa Voinţa Livezile.

Este de apreciat buna organizare a evenimentului de către Primăria Lechinţa, în frunte cu edilul comunei, primar Romeo Florian. Printre invitaţi au fost deputatul Radu Moldovan, Teodor Ovidiu Creţu – primarul Bistriţei, Ştefan Sângeorzan- primarul Feldrului şi nu în ultimul rând primarul comunei Livezile, Olimpiu Neamţ şi viceprimarul Biro.

Au jucat echipele: Viitorul Lechinţa: Gălăţan, Pop Călin, Grad, G. Dodea, Pop Cornel, Măgheruşan, Gotea, Simionca, Şteţco, Apostolache, Horga. Rezerve: Man, Raţ, Clapa, Curtuşan, Moldovan E., Apostolache R, Antrenor Danciu Florin.

Voinţa Livezile: Voievod, Precup, Pindea, Bugnar, Malidrun, Rus Budăcan, Conon, Sighiartău, Celsie, Marc. Antrenor Constantin Sava şi Ioan Baciu.

Arbitru centru: Ciobănică Dan, asistat de Tamaş Paul şi Covrig Flavius. Observatore Jiga Dan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5