( Video) Clopoţelul a sunat a jale la Maieru! Cifor a venit, pentru ultima oară, la şcoală! Lacrimi, flori şi aplauze pentru elevul de 13 ani!

Clopoţelul a sunat a jale la Maieru! Cifor a venit, pentru ultima oară, la şcoală! Lacrimi, flori şi aplauze pentru elevul de 13 ani! 
 
"Ultimul drum al lui Ciforuc la şcoala din Maieru, unde a fost aşteptat în lacrimi...Drum lin printre îngeri, suflețel blând" scrie pagina Maieru de Astăzi.
Toţi elevii şcolii, cadrele didactice, directorul Nicu Cîrdan, primarul Vasile Borş, preotul paroh,  au fost prezenţi la venirea pentru ultima dată a lui Cifor Hodoroga, elevul din clasa a VII-a de la Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” Maieru, la şcoală.
 
Copilul şi-a pierdut viaţa aseară imediat după un antrenament de fotbal, în sala de sport.
Înmormântarea va avea loc duminică.
Cotidianul „Răsunetul” transmite condoleanţe familiei greu încercate. 
....
 
Se pare că tânărul ar fi consumat băutură energizantă. Acestuia i s-a făcut rău, la faţa locului ajungând echipajele de prim ajutor SMURD, dar şi de Terapie Intensivă Mobilă, paramedicii sângeozeni găsind băiatul în stop cardiorespirator. Deşi au fost aplicate manevrele de resuscitare, până la sosirea echipajului cu medic, din păcate, doctorul a fost nevoit să declare decesul.
 
Adolescentul făcea parte din pepiniera echipei Silvicultorul Maieru şi mai are doi fraţi, de 3 şi 7 ani.
 
„Transmitem condoleanţe familiei. Vestea este şocantă atât pentru noi, ca profesori, cât şi pentru elevii noştri. Am atenţionat de atâtea ori asupra pericolului consumului de băuturi energizante de către copii. Sperăm ca noua lege adoptată chiar în această săptămână să fie respectată, iar în caz contrar să fie aplicate sancţiunile prevăzute. Nu ne putem juca cu sănătatea copiilor noştri”, ne-a declarat directorul Nicu Cîrdan.
 
Primarul Vasile Borş: „Mi se rupe sufletul că un copil pleacă atât de repede din lumea aceasta din cauza neglijenţei noastre, a tuturor. Ar trebui ca odată cu noua lege, controalele să fie mai drastice, iar cei care vând minorilor energizante, ţigări, alcool să fie verificaţi la sânge şi amendaţi. Se pare că doar aşa merge la noi în ţară pentru că magazinele îşi vând marfa cu orice preţ, chiar cu acela al vieţii unui copil. Suntem alături de părinţii care şi-au făcut o căsuţă pentru ca, împreună cu copiii lor, să aibă condiţii, alături de fraţi şi ne rugăm Bunului Dumnezeu să le dea mângâiere, iar pe cel plecat dintre noi atât de devreme să-l aşeze în ceata îngerilor”.
 

Video aici: