( Video) Compania Leoni a iniţiat proceduri disciplinare faţă de 35 de angajaţi, dintre care 23 au plecat! Ziua de grevă va fi plătită

Leoni Bistriţa a iniţiat proceduri disciplinare faţă de 35 de angajaţi, în urma întreruperii activităţii din 10 şi 11 mai. Acestora li s-a adus la cunoştinţă, de către o comisie specială formată din trei persoane, începerea acestor demersuri, iar 23 dintre aceştia au decis să-şi prezinte demisia. Alte 12 persoane sunt în continuare în proceduri disciplinare, a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, managerul interimar al Leoni Bistriţa, Ralf Singmann, care este şi coordonator responsabil pe Europa. Potrivit acestuia,  2430 de angajaţi au primit avertismente scrise, care se constituie tot într-o formă de procedură disciplinară.

         Ralf Singmann a menţionat că „nimeni nu a fost concediat” şi „nimeni nu a fost forţat” spre un preaviz, însă procedurile disciplinare au fost demarate pentru că acel Contract colectiv de muncă era finalizat, iar greva a început după terminarea negocierilor.

„Am iniţiat proceduri disciplinare. Până la această dată, nimeni nu a fost concediat. Nimeni nu a fost dat afară. Am început procedurile disciplinare, avem un calendar stabilit, există o comisie formată şi totul se va desfăşura pas cu pas. Între timp, bineînţeles, unii au decis să demisioneze singuri. Subliniez faptul că nu punem presiune pe nimeni, doar am început cercetarea disciplinară”, a precizat acesta.

Managerul interimar al Leoni Bistriţa a precizat că acest conflict de muncă a apărut pe fondul „unei comunicări ineficiente”, mai ales că noul Contract colectiv de muncă prevede majorări, iar venitul total brut lunar, inclusiv bonusul de prezenţă, calitate şi productivitate este, în medie, pentru un muncitor, între 1700 şi 1900 lei, plus bonurile de masă, prima de Crăciun, de Paşte şi alte beneficii.

         „Iniţial am spus că nu se va plăti nimic, pentru că nu s-a produs nimic. (...) Am decis, ca o măsură de bunăvoinţă, că vom plăti ziua de muncă, fără bonusuri, pentru că nu s-a prosus nimic”, a declarat Ralf Singmann. 

În ceea ce priveşte fluxul continuu de angajaţi, managerul interimar al Leoni Bistriţa a menţionat că acest fenomen apare la nivelul întregii Europe, deşi companiile ar dori să-și păstreze oamenii, care nu sunt uşor de înlocuit.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5