( Video) Ioana Maria Ardelean s-a întors cu cântecul acasă, pentru Micul Prinţ

De o seară magică au avut parte bistriţenii în acest week-end la Sinagoga Bistriţa. Ioana Maria Ardelean a venit acasă cu cântecul, în cadrul unui proiect menit să adune fonduri pentru Centrul de Resurse şi Referinţe în Autism „Micul Prinţ” Bistriţa. Am asistat la un dialog viu între cântecul popular şi miniaturile vocal-instrumentale culte inspirate de folclor şi create de compozitori importanţi ai neamului românesc.
Însoţită de prof. conf. Aurel Mustăţea, Ioana Maria Ardelean a venit în faţa publicului bistriţean cu un nou mod de abordare a celor două genuri muzicale, folclor şi lied. Poate că pe scena de acasă este cel mai greu să cânţi şi ai „tone de emoţii”, după cum declara Ioana Ardelean, însă cu atât mai frumoasă este evoluţia.
Am remarcat lacrimi în ochii artistei, a mamei – profesoara Ioana Ardelean, a celor care iubesc cântecul popular şi au văzut o îmbinare frumoasă între acesta şi muzica cultă. Când un intelectual promovează frumuseţea cântecului strămoşesc imaginea acestuia are de câştigat.
Prin proiectul iniţiat de Ioana Ardelean, împreună cu profesorul Aurel Mustăţea, folclorul a fost ridicat pe trepte înalte ale muzicii, dovedindu-se încă o dată că este o comoară a neamului românesc, din care s-au inspirat mari creatori, amintind aici doar pe Ciprian Porumbescu. Alături de Ioana Ardelean pe scenă a fost şi mătuşa acesteia, îndrăgita artistă Cornelia Ardelean Archiudean, cea care a fost pentru artista stabilită la Bucureşti un adevărat reper pe drumul cântecului popular.
Pianista Deak Melinda şi micii artişti Eduard Dragu Sălăgean şi Miruna Bologa au adus şi ei emoţia la Singaoga Bistriţa. A prezentat cu mare dragoste pentru artă Roxana Bădescu.
Concertul „Suflet de stea” a fost, cu siguranţă, o reuşită, făcându-ne să mai avem o speranţă că fiecare dintre noi putem face ca lumea să fie mai bună, mai frumoasă. Totul porneşte de la noi şi de la dragostea pentru semenii noştri. Ioana Maria Ardelean, împreună cu invitaţii ei, ne-au dovedit că putem crede în stele, în lumina acestora. "Inimă, inimă amară/ Ce-ai cu mine în astă sară". Ioana Ardelean m-a emoţionat şi pe mine la frumuseţea glasului şi a emoţiei purtate cu el, dar şi să îmi tresalte sufletul de bucurie ! Felicitări Ioana Ardelean, felicitări invitaţilor tăi. Oamenii frumoşi sunt printre noi !
“În cadrul evenimentului s-au strâns donații în valoare de 9790 de lei. De asemenea, alți 1500 de euro vor fi donați centrului nostru de sponsorul Jidvei. Am recurs la organizarea acestui eveniment datorită nevoilor financiare tot mai greu de acoperit prin eforturile private ale părinților și cererii uriașe de servicii și consultanță terapeutică adresată Centrului zilnic. Suntem literalmente zilnic în situația dureroasă de a refuza copii, tineri și adulți cu tulburari de spectru autist pe care nu îi putem integra în programele noastre de recuperare datorită lipsei de personal și a lipsei fondurilor pentru extinderea activității” a declarat Ana Dragu, preşedinta Centrului Micul Prinţ.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]