Vine impozitul pe norma de venit agricol

Guvernul le-a mai pus un bir agricultorilor, persoane fizice, cu ferme vegetale sau zootehnice mai răsărite. Până la sfârşitul lunii mai se vor depune declaraţii la Finanţe, iar banii trebuie plătiţi până pe 15 decembrie.

Cine are foarte puţin nu plăteşte impozit pe venit agricol, dar cine exploatează suprafeţe mari va avea de dat bani buni! Direct afectaţi vor fi şi fermierii cu putere economică mică.

De exemplu, fiecare agricultor din judeţ care are mai mult de două vite sau cultivă peste 2 hectare de grâu trebuie să dea declaraţie şi să plătească.

Crin Pântea, director DGFP BN: Sunt deja probleme, din estimări, în jur de 26.000-27.000 persoane din judeţ obţin venituri din agricultură.

*Din 25  mai, toate persoanele care obţin venituri din agricultură trebuie să meargă la Fisc să depună declaraţia 221. Amenda minimă este 500 de lei.

*Am făcut 3 echipe de lucru la nivelul DGFP, am realizat un material şi aceste 3 echipe conduse de un director vor merge în toate primăriile din judeţ, timp de 2 săptămâni, după sărbătorile de Paşti. Vor fi convocaţi toţi consilierii locali şi consilierii săteşti.

Plăţile efective ale impozitului se vor efectua din toamnă, în două tranşe. Fermierii vor trebui să achite jumătate din suma totală datorată până pe 15 octombrie, iar diferenţa până cel mai târziu pe 15 decembrie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5