Viorica Calo: Îi dau foarte mari şanse Svetlanei Preoteasa

Vicepreşedintele organizaţiei municipale PNL, Viorica Calo, a participat, în acest sfârşit de săptămână, alături de alte trei femei liberale din judeţul nostru (Valeria Tămăşoi, Livia Rus şi Lucia Drăgan) la prezentarea de la Cluj a candidaturii Svetlanei Preoteasa, alături de alte câteva nume ,,grele” liberale, cum ar fi Varujan Vosganian, Teodor Meleşcanu, Cristian David, clujenii Marius Nicoară şi Horea Uioreanu, dar şi actorul Dorel Vişan.

O altă apariţie surprinzătoare a fost cea a fostului primar de Baia Mare, proaspăt eliberat din închisoare, Cristian Anghel.

Candidatura fostului secretar de stat în Ministerul Educaţiei, Svetlana Preoteasa, este susţinută şi de către organizaţia de femei a PNL Bistriţa-Năsăud. Două dintre acestea, Viorica Calo şi Valeria Tămăşoi vor intra şi ele în cursa alegerilor de sâmbătă, 19 martie.

Viorica Calo va candida pentru funcţia de vicepreşedinte al Organizaţiei de Femei a PNL, iar Valeria Tămăşoi, pentru funcţia de preşedinte al Departamentului ce se va ocupa de problematică socială din cadrul ONFL.

,,Îi dau foarte mari şanse Svetlanei Preoteasa pentru că este una dintre fondatoarele Organizaţiei Naţionale a Femeilor Liberale, pentru că este o doamnă care munceşte mult şi luptă pentru promovarea femeilor. A fost de nenumărate ori în fiecare filială a acestei ţări. A făcut campanii grele alături de colegele mele şi de preşedinţii de filiale”, ne-a declarat telefonic vicepreşedintele PNL Viorica Calo.

Programul de candidatură al Svetlanei Preoteasa, intitulat „Apel către doamne”, se bazează pe trei direcţii importante - un alt fel de partid, bazat pe o nouă politică de resurse umane; o bună legătură cu românii din diaspora, prin constituirea unor departamente distincte în cadrul ONFL; asigurarea unor departamente specializate în cadrul ONFL, care să acorde consultanţă politică viitoarelor candidate. Noutatea acestui program constă în propunerea unei cote selective de reprezentare a femeilor în politică.

„Nu va fi o cotă obligatorie pe listele electorale, dar în localităţile şi judeţele în care există doamne care pot să aducă voturi pentru partid, care au coloană vertebrală şi sunt recunoscute de societatea civilă drept lideri de opinie, partidul trebuie să intervină şi să aplice această cotă selectivă şi să fie preferată doamna”, susţine Svetlana Preoteasa.

Preoteasa nu este însă unicul candidat la preşedinţia ONFL.Ea va avea drept contracandidat pe deputatul de Bihor Lucia Varga. Potrivit surselor liberale, duelul dintre cele două femei va fi extrem de strâns, fiind vorba, de fapt, despre o luptă între cele două tabere din PNL: tabăra "vechilor", a oamenilor lui Tăriceanu, care o susţine pe Preoteasa, respectiv tabăra celor tineri, care o sprijină pe Varga.

Europarlamentarul Norica Nicolai renunţă la conducerea Organizaţiei Femeilor Liberale şi, după modelul recent al lui Marko Bela, îşi manifestă public opţiunea pentru numele ,,moştenitoarei”, fostul secretar de stat la Ministerul Educaţiei, Svetlana Preoteasa.

Actuala preşedintă a ONFL, europarlamentarul Norica Nicolai, nu va candida pentru un al treilea mandat pe această funcţie, deşi statutul partidului i-o permite. De altfel, Norica Nicolai este în prezent vicepreşedintă a organizaţiei de femei din cadrul Partidului Liberal Democrat European (ELDR) – funcţie pe care o deţine de doi ani –, iar în luna septembrie va candida pentru preşedinţia acestei organizaţii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5