Virgil RAȚIU: TABLA CU MATERII

Virgil RAȚIU

 

Chiar își imaginează cineva, oricine ar fi ăla, aia, zisă și Liți Putință, că un buget de țară se poate constitui din amenzi, fie ele și exagerat de mari??! Sărmanul buget! Îngropat încă de acum doi ani în în Gheena Parlamentului.

            Io napot, Curtea Curții Constituționale!

            Descriere:

După coronavirus, după Zodia Covidului, răspunzând unei anchete publice cu întrebarea: „Ce ați învățat în perioada asta?”, trebuie să că se afirmă clar: Nu am învățat nimic! Nu a fost, nici nu era, nu este „ceva” de îmvățat. Pot susține cu tărie că: După coronavirus, m-am dezvățat. De multe m-am dezvățat!... Am intrat în era dezvățământului!

            Fără veste, cred, totuși, că este vorba despre curcucubeul! Pentru ce li s-a sugerat, la sfârșit de februarie, copiilor din lumea întreagă să deseneze în neștire curcubee, drept alungătoare de viruși virali, nu îmi dau habar. Doar se cunoaște, frumosul curcubec a fost confiscat demult de către asociațiile specializate în homo. Iată, a devenit paletă policromă excluzivă. Drapel. (A fost odată un drapel cucubec arborat pe un hotel, „Coronița”, că au început să se mire și recepționerii de ce o fi atâta înghesuială la cazări? Ce zi e astăzi, șefu?... Ce sfânt meu?!... Nu mai avem camere libere, șefu!... Prin urmare ce e cu curcubul ăsta, că nu mai înțeleg neam?! Vorba cântului sud-americanus: Cucu rucu  cucuiuuuuuu....! Palomaasaaaa!....

            În astfel de momente e prielnicie pentru ca să te întâlnești cu personalitatea, cu Imunologu. Evident, sfaturi nu ar avea să îți dea, ar fi nefructuoase, în primul rând că unui imunolog îi sunt interzise astfel de „relații”. Un imunolog este dedicat doar sieși, e de-un orgoliu bolnav, că de-aia e imun la oricare factor, la orice impuls patogen. De pildă, imunologul Cataramă Secúritis... Și cum îți rămâne în astfel de cazuri să acționezi, la întâlnirea cu Imunologu?...

– Păi, simplu. Îl întâlnești. Îl..., cel mult îl poți admira ca pe-un boier hrăpăreț și mucalit, spălat doar pe dinafară, și, cum ziceam, simplu, îl saluți: Să trăiți! Să trăițic! făcând o scurtă plecăciune din cap și gât, ca rățoiul, noaptea, când vorbește cu vulpea...

Tot astfel ar fi întâlnirea cu Confuzius: Să trăiți!... Cum stați cu Wuhanu?... L-ați remontat, l-ați repornit?... L-ați devalizat?... S-aveți noroc, lua-v-ar dracu!

Virgil Promtorocescu nu înțelege în ruptul capului ce e în Capul Curții Costituționale! De 30 de ani CCC ăsta își face de cap și de cur. Îi doare în mască – indivizi cu lefuri supragonflate, păstrate pe mai departe printr-o altă decizie „ultra-constituțională” –, îi doare în olecran de toată starea socială și economică a românilor, de bunul simț și morala socială. Nici în mască nu îi jenează! Cot la cot și mână de la mână, gură-n gură, contituiții au pus de-o reconciliere cu borfașii, hoherii și nechemații, cu panaramele țării și i-au scutit cât ai zice meclă de amenzile pe care ipochimeni spurcați de viață le-au încasat sub înscrisuri pentru fapte grave de zădărnicire a combaterii pademiei și pandaliei, în vreme de urgență, numite pompos și scrofulos, în băiata vântului de joc, Coronavirus, ucigătoarea fără de selecție a corpului uman.

Băieții ăștia de la Constituțională ar trebui la rândul lor să fie judecați aspru pentru zădărnicirea combaterii SALT 2/ Covid-19 și internauți la urgență pentru testări, sus, jos și la mijloc, inclusiv la bostane!

Nu degeaba a scris, cine a scris, „Fabula Porcăriei Curții Constituționale”, cu următoarea

MORALA

La Porcărie robotesc gagii și draci,

Mulți, 'nalți, pe bani de fleandură, ca zeii,

Căci nu slujba contează, nici purceii,

Ci șpilul șmecheriei, pitirea-ntre araci,

Pestimirosul greu, infecțios,

În care-mbracă fraierii de jos,

Ca sus să fluture catargul celor puși

Și libertatea care n-are uși.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5