Vrednic este! Sângeorzanul Vlad Maxim Sităriți, hirotonit de mitropolitul Andrei noul preot al Parohiei Mănășturel

În Duminica a 19-a după Rusalii, 1 octombrie 2023, zi în care este prăznuit și Acoperământul Maicii Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul obștii monahale de la Mănăstirea Florești, județul Cluj, cu prilejul hramului așezământului monahal.
De la ora 10:00, la Altarul de vară, Înaltpreasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de clerici, în prezența a numeroși pelerini. Din sobor au făcut parte consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol – arhidiaconul Claudiu Grama, protopopul de Cluj II – preotul Alexandru Constantin Ciui, duhovnicii Mănăstirii Florești: protosinghelul Visarion Pașca și protosinghelul Anastasie Berbecel, directorul Centrului Misionar de Tineret „Ioan Bunea” din Sângeorz-Băi – preotul Paul Gavriloaie, precum şi alţi preoţi invitați.
La momentul rânduit din cadrul slujbei, ierarhul a hirotonit întru diacon pe teologul Vlad Maxim Sităriți. Acesta urmează a fi hirotonit preot pe seama Parohiei Mănășturel, Protopopiatul Dej.
"M-am bucurat tare pentru Vlad, care a fost hirotonit diacon de către Înaltpreasfințitul nostru Părinte ANDREI, urmând ca duminica viitoare să fie hirotonit preot pe seama Parohiei Mănășturel. De câțiva ani încoace i-am observat întreaga lui devenire și toată formarea lui, fiindu-mi alături în misiunea mea, atât în cea de la parohie cât și de la centrul de tineret și nu pot să zic altceva decât: VREDNIC ESTE! Este vrednic de această slujire la care a fost chemat de Dumnezeu și cred cu tărie și am convingerea că va fi un preot bun, harnic și implicat și va avea grijă de toți credincioșii încredințați lui spre păstorire. Să îți ajute Dumnezeu, Părinte Vlad" transmite părintele Paul Gavriloaie.
Să-i urăm viitorului preot slujire îndelungată, mult har şi dar dumnezeiesc în conducerea turmei cuvântătoare încredinţată în drumul spre mântuire. Îi dorim să-i păstorească pe enoriaşi înţelept, responsabil şi cu multă smerenie şi înţelegere.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5