Workshop derulat prin AJOFM

Echipa de implementare a proiectului Phare „Centru mobil de consiliere profesională şi medierea muncii pentru romi” derulat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud a organizat, ieri, în localitatea Lechinţa, un workshop cu scopul de a prezenta stadiul în care se află proiectul. Cei prezenţi au luat cunoştinţă de particularităţile comunităţii rome, şi de noile direcţii de abordare a problematicii comunităţilor de etnie romă, în vederea incluziunii sociale.

„Au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean , în persoana inspectorului pentru minorităţi, David Szekely, şi inspector şcolar învăţământ primar, Elena Andron, care au făcut cunoscute câteva exemple de bună practică din cadrul proiectului judeţean, Împreună pentru o educaţie deschis, având subcomponenta- A doua şansă, adresată persoanelor de etnie romă”, ne-a declarat managerul de proiect Carmen Magda.

În conceperea acestei strategii s-a pornit de la ipoteza că, pe sate în general şi în comunităţile de romi la modul particular, există un mare potenţial de forţă de muncă latentă, care trebuie exploatată, atât în beneficiul romilor, afectaţi de fenomenul şomajului, cât şi al agenţilor economici care se confruntă cu o lipsă a forţei de muncă. „Centrul mobil de consiliere profesională şi medierea muncii pentru romi" implică costuri totale de 150.000 de euro şi constă într-un autovehicul dotat cu echipamente performante, cu ajutorul cărora se vor transmite, prin satelit (din zone greu accesibile, chiar şi pentru internet), datele colectate în teren despre persoanele apte şi doritoare de muncă, care vor ajunge în baza de date a AJOFM, beneficiarilor oferindu-li-se în acelaşi timp servicii de consiliere profesională. Se urmăreşte ca la final să fie consiliate cel puţin 500 de persoane, pentru 200 să se medieze locul de muncă, iar minim 50 să fie ajutate să se angajeze.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5