Xavier Pascual, antrenorul echipei masculine de handbal FC Barcelona, la Bistrița! Opt centre de pregatire pentru copii, in judet

Xavier Pascual, antrenorul echipei de handbal băieți al FC Barcelona, a fost prezent la Bistrița, la invitatia CS Gloria 2018 Bistrita-Nasaud.  Acesta a arătat modelul de succes implementat la nivel de copii și juniori la FC Barcelona, un proiect care va fi pus în practică și în județul nostru, în viitorul an școlar.

"Sportul din România se va dezvolta doar în varianta în care copiii și tinerii talentați au unde să își dezvolte abilitățile sportive. Prin acest proiect ne dorim să facem centre de pregătire în opt zone ale județului. În cadrul acestora, sportivii ar urma să se antreneze unitar și sa participe la mai multe competiții. De asemenea, vrem să facem o clasă de handbal în cadrul Liceului cu Program Sportiv. Obiectivul proiectului constă în practicarea handbalului de către cât mai multi copii din județ, dar si promovarea din rândul acestora a viitoarelor jucătoare la echipa de senioare. Îmi doresc ca acest proiect să fie implementat începând cu viitorul an școlar. Sportul educă și înnobilează, iar echipa Gloria 2018 este un model pentru orice tânăr care iubește sportul!", a transmis presedintele Emil Radu Moldovan

Viceprimarul Cristian Niculae a precizat ca este alături de cei care transformă Bistrița-Năsăud într-un important centru handbalistic. "Ii asigur de toată disponibilitatea mea de colaborare. De asemenea, am fost încantat să îl revăd pe bunul meu prieten, prof. dr. Leon Gomboș, decanul Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității ”Babeș Bolyai” din Cluj Napoca, implicat și el în acest proiect. Un specialist în acest domeniu, bistrițean de al nostru, fost handbalist la Metalul Bistrița, cu care mă voi consulta în proiectele municipiului în ceea ce ține de infrastructura sportivă", a spus Cristian Niculae.

 

Un model de urmat

Aceasta a fost concluzia participanților la conferința despre dezvoltarea handbalului juvenil în județul Bistrița Năsăud, desfășurată astăzi în sala de ședinte a Palatului Administrativ.
Xavier Pascual - tehnicianul echipei masculine de handbal a FC Barcelona le-a vorbit invitaților (primari, sponsori, profesori, antrenori, inspectori de specialitate, handbalisti și nu numai) despre modalitatea în care clubul pe care îl reprezintă, se dezvoltă la nivel de copii si juniori. Acesta a încurajat conducerea CS Gloria 2018 BN în demersul sau de a implementa un proiect de dezvoltare a handbalului la nivel de copii și juniori.
La rândul său, Marius Pintea, directorul CS Gloria 2018 BN a prezentat proiectul prin care își dorește sa dezvolte în parteneriat cu reprezentanții instituțiilor din domeniu - centre de pregătire cu specializare handbal în opt zone ale județului. În cadrul acestora, sportivii ar urma să se antreneze unitar, după aceleași metode și de mai multe ori pe an să participe la competiții. Ei vor forma o clasă de handbal în cadrul Liceului cu program sportiv.

 

Succesul proiectului constă în practicarea handbalului de către cât mai multi copii din județ dar si promovarea din rândul acestora a cât mai multor jucătoare la echipa de senioare.

Cu sprijinul Consiului Județean și a celorlalte instituții care și-au arătat disponibilitatea de a colabora cu noi, proiectul ar urma să fie implementat din viitorul an școlar.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5