ZILELE RAAL, SĂRBĂTORITE PE BÂRGĂU

Acum un an, la 11 octombrie 2007, la Prundu Bârgăului s-a pus pecetea unei noi pagini de istorie a industriei moderne româneşti. În fosta fabrică de hârtie, a cărui existenţă datează de aproape 250 de ani, dar al cărui viitor a fost sugrumat în ultimul deceniu, s-au aprins din nou luminile în noile şi uriaşele hale, unde RAAL a început producţia celor mai moderne sisteme de răcire. Noua fabrică se dezvoltă pe o suprafaţă construită de 19.000 mp şi cuprinde toate dotările necesare producerii sistemelor de răcire complete, destinate echipamentelor şi utilajelor pentru agricultură şi construcţii, precum şi schimbătoarelor de căldură din oţel inoxidabil. Obiectivul economic, amplasat pe vechea locaţie a fostei fabrici de hârtie, are următoarele dotări: 2 linii de brazare a aluminiului, 1 linie pentru oţelul inoxidabil, 1 linie de vopsitorie în câmp electrostatic, linii de sudură robotizate şi o secţie modernă pentru construcţia de structuri din oţel. Într-o etapă următoare se va înfiinţa un centru de cercetare şi testare, desfăşurat pe o suprafaţă de 2000 mp, care va avea toate dotările moderne, necesare.

Unitatea nou înfiinţată a schimbat, fundamental, cea mai mare parte a ruinelor fabricii de hârtie falimentate. În locul ruinelor zâmbesc acum în soare halele luminoase ale noii fabrici RAAL, producătoare de sisteme de răcire. Aici lucrează în cca 500 de persoane, urmând ca numărul angajaţilor să ajungă, în anul următor la 1900.

Activitatea importantei firme bistriţene a fost sărbătorită, în luna septembrie 2008, pe stadionul din Prundu Bârgăului, în cadrul primei ediţii „Zilele RAAL”, dar şi în moderna sală de sport din Tureac, unde s-a desfăşurat şi Cupa RAAL- 2008.

În prima ediţie a Cupei RAAL s-a desfăşurat un campionat de minifotbal, la care au participat 9 echipe, împărţite în două serii, alcătuite, în întregime, din fotbalişti angajati ai firmei de radiatoare. Echipele aliniate în prima grupă au fost: Fulgerul Sculăriei, Juventus Brazare, Real Unicate, Rapid APC şi Viitorul 3B iar în grupa a doua, Avantul Ambalare, Progresul Debitare, Voinţa Strungărie şi Speranţa Finalizare. În finala acestui campionat s-au întâlnit echipele Rapid APC şi Avântul Ambalare, iar în urma jocului Cupa RAAL a revenit celei din urmă, cu scorul de 6-5.

În această primă ediţie de minifotbal, organizată de Nicolae Tanca, s-au remarcat următorii jucători: Doru Conon, Irimie Lupan, Fodor Mateescu, Iulius Homei şi Ilie Petruse. Campionatul de minifotbal a fost organizat, în paralel şi pentru juniori, cu participarea elevilor claselor V-VI din Tiha Bârgăului, Tureac, Mureşenii Bârgăului şi Prundu Bârgăului, ultimii învingând în finală, prin lovituri de departajare, echipa din Mureşeni.

Aceste manifestări, organizate cu sprijinul directorului general RAAL, Paul Ilies, directorului tehnic Mircea David, ing. Nicolae Tanca, prof. Nelu Pop, preşedintele Comisiei de Cultură şi Sport, din cadrul Consiliului Local Prundul Bârgăului şi Vasile Dologa, primarul comunei Tiha Bârgăului, au avut ca obiectiv descoperirea şi stimularea tinerelor talente din şcolile bârgăuane, dar şi atragerea spre cultură şi sport a salariaţilor şi a tuturor cetăţenilor din Ţara Bârgăului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5