ZIUA PORŢILOR DESCHISE LA RAAL PRUNDU BÂRGĂULUI

Noile porţi ale străvechii fabrici de hârtie din Prundu Bârgăului, devenită din 2007 principalul sector de producţie al companiei RAAL SA Bistriţa, au fost din nou deschise tuturor celor interesaţi de informaţii directe, la faţa locului, despre performanţele actuale ale firmei şi perspectivele de dezvoltare. Evenimentul, întitulat “Ziua Porţilor Deschise la RAAL Prundu Bârgăului”, face parte din strategia de comunicare a companiei RAAL SA Bistriţa, cu toţi partenerii. Alegerea momentului de desfăşurare a evenimentului a fost prilejuit de înregistrarea, în cursul lunii martie 2010, a unei valori record de comenzi, aşa după cum afirma directorul general Paul Ilieş.

Având o experienţă de peste 25 de ani în domeniul proiectării şi producţiei de sisteme de răcire complete, destinate echipamentelor şi utilajelor pentru agricultură, construcţii, echipamente industriale şi auto, precum şi schimbătoarelor de căldură din oţel inoxidabil, firma bistriţeană RAAL a deschis încă din 2007, în incinta fostei fabrici de hârtie din Prundu Bârgăului, unul dintre cele mai importante sectoare de producţie. Managementul chibzuit şi buna strategie de piaţă, caracterizate prin reducerea costurilor, dar susţinerea şi creşterea activităţii de cercetare-dezvoltare, fără a fi sistate investiţiile în perioada de criză, au permis dezvoltarea actuală a companiei într-un ritm ascendent, ajungându-se la cele mai mari comenzi, în valoare de 4 milioane de euro în luna martie 2010, în pofida condiţiilor de criză tot mai pregnante.

Datorită executării unor produse de înaltă calitate a fost posibilă încheierea a numeroase şi substanţiale contracte, predominant cu state din Comunitatea Europeană (60%), dar şi cu alte ţări ale lumii, în total peste 30, între care: Marea Britanie, Italia, Germania, Austria, Elveţia, Olanda, Franţa, Spania, Cehia, Slovacia, Finlanda, Suedia, Norvegia, Danemarca, Polonia, Letonia, Croaţia, Bulgaria, Ungaria, Grecia, Turcia, Israel, Arabia Saudită, Rusia, China, Japonia, Thailanda, Australia, Africa de Sud, Brazilia, SUA şi Canada.

Efectul menţinerii în viitor a acestor contracte va fi benefic pentru compania RAAL Bistriţa, care se va dezvolta în continuare, având nevoie de noi forţe de muncă, în perspectivă. Prima revenire a fost înregistrată odată cu reangajarea a 50 de salariaţi, dintre cei aproximativ 300 trimişi anterior în şomaj, din cauza crizei, urmând ca şi ceilalţi să revină la lucru încă din acest an, posibil în trimestrul III, când s-ar putea realiza şi noi angajări de specialişti.

Numeroasele grupuri care au vizitat secţia RAAL din Prundu Bârgăului, compuse din reprezentanţi ai comunităţii locale, autorităţilor, mass media, băncilor, Camerei de Comerţ, unităţilor militare şi cetăţenilor, au fost însoţite de specialişti ai firmei, care au prezentat sectoarele în care au loc procesele tehnologice, urmărind întregul flux până la produsele finale, oferind informaţii asupra stadiului actual de dezvoltare, a investiţiilor în curs şi a perspectivelor pe următorii ani, precum şi a dinamicii clienţilor companiei bistriţene. Conducerea RAAL a purtat discuţii directe cu tineri absolvenţi de studii superioare, muncitori specialişti şi alte cadre, privind posibilitatea acestora de a începe o carieră sau a continua activitatea în cadrul firmei.

La RAAL sunt angajaţi, în prezent, 1000 de oameni, dintre care 400 (în special personal TESA), la Bistriţa şi 600 la Prundu Bârgăului. Salariaţii firmei sunt bine pregătiţi şi conştiincioşi, mai ales bârgăuanii care au în sânge tradiţia vechii fabrici de hârtie, unde au lucrat, timp de secole, strămoşii lor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5